AOC lansează monitorul AGON de 240Hz: AG251FG

AOC AGON AG251FG

Monitorul AOC AG251FG este unul din noile monitoare de gaming AGON cu 240Hz, cu o rată de refresh de două ori mai mare decât monitoarele de gaming convenționale, și de  patru ori mai mare decât cele standard. Acesta promite o nouă eră în gaming, dar oare e chiar așa?
Înainte să îi contrazicem pe cei de la AOC, haideți să vedem ce altceva oferă acest monitor. AG251FG are un panel de 24.5 de inchi cu o rezoluție de 1080p, adică Full HD, ceea ce se traduce într-o densitate a pixelilor de aproximativ 90 de pixeli per inch. Este o valoare destul de mică și provoacă un display oarecum pixelat, ce denotă o imagine super bună în jocuri, dar destul de slabă dacă dorești să folosești monitorul pentru office sau media production.

Rezoluția de doar 1080p  a fost aleasă cu un motiv anume întrucât este maximul pe care-l poate suporta DisplayPort 1.2 pentru 240Hz.


Trecând la construcția acestuia, produsul dispune de un stand metalic foarte rezistent și foarte versatil, deoarece este reglabil pe înălțime, se poate roti dreapta-stânga, se poate apleca pe spate sau pe față și poate fi rotit în poziție verticală. Suportul are de asemenea și un mâner cu care poate fi transportat cu ușurință. Monitorul include și un rack cu care-l poți monta pe perete, sau pe un alt suport decât cel inclus.


Accesul la porturi se face foarte ușor și ai o varietate foarte mare, respectiv 1 x HDMI, 1 x Display Port, 4 x USB 3.0, Audio out, Microphone in/out.

Unul din porturi îți permite încărcarea dispozitivelor chiar și când monitorul este stins și de asemenea primești un stand pentru căști, foarte util în momentele când pleci de la birou.

Noul monitor AOC se laudă cu o rată de refresh de 240Hz și cu tehnologia nVIDIA G-SYNC, alături de un timp de răspuns de 1ms și nVIDIA ULMB, pentru reducerea efectului de motion blur. Pe lângă acestea, ecranul vine și cu alte caracteristici premium de joc precum AOC Shadow Control și ergonomicul AOC Ego Dial Base, pe care l-am menționat mai devreme.

Maximă delicatețe pentru utilizatorii nVIDIA

­AOC AGON AG251FG dispune de un ecran TN Full-HD de 24.5 inch (format 16:9, 1920 x 1080 pixeli), care are o dimensiune mai mare decât formatul obișnuit folosit în competițiile esports, de 24 inch. Cu rata sa de refresh de 240Hz și modulul incorporat nVIDIA G-SYNC, monitorul este o alegere perfectă pentru jucătorii care dețin plăci grafice nVIDIA și care doresc cea mai bună sesiune de joc posibilă.

Tehnologia G-SYNC sincronizează rata de refresh a ecranului cu plăcile grafice GPU pentru a elimina întreruperile și pentru a minimaliza fenomenul de stuttering, precum și input lag. Timpul de răspuns de 1ms al monitorului și NVIDIA ULMB reduc la minimum, de asemenea, distorsionarea imaginii și reflexiile, astfel încât jucătorii să se poată bucura de imagini clare chiar și în situațiile cele mai rapide.

”La AOC noi înțelegem importanța nVIDIA pentru toți jucătorii hardcore și cei entuziaști, îmbunătățind experiența jocurilor pe PC de la an la an cu cele mai avansate tehnologii pentru plăci grafice. Din acest motiv, lansăm versiunea cu G-SYNC a premiatului monitor de 240Hz”, a precizat Alfonso Clemente, Product Manager la AOC.


Confort pentru jucătorii profesioniști

Precum toate monitoarele AGON, AG251FG vine cu o gamă de caracteristici premium pentru a stimula confortul și performanța jucătorilor. Acestea includ AOC Ergo Dial Base, cu ajustare pe gradul de înclinare, ajustare pe înălțime ce include o linie gradată, un suport retractabil pentru căști și un mâner ce facilitează transportul.

Pentru a preveni oboseala ochiului în timpul sesiunilor lungi de joc, tehnologia AOC Flicker Free reduce fenomenul de flickering, iar modul AOC Low Blue Light reduce potențiala lumina albastră dăunătoare cu unde de scurtă durată. Pentru un avantaj suplimentar în mediile de joc întunecate, opțiunea AOC Shadow Control permite jucătorilor să lumineze zonele extrem de întunecate fără să afecteze restul ecranului.
AOC AGON AG251FG va fi disponibil pe piață începând cu august 2017. Prețul recomandat este de 2679 lei.

Specificații AG21FG

Model AG251FG
Tip panou 24.5″ TN @ 240Hz
Rezoluție 1920 x 1080 pixels
Tehnologie  G-SYNC
Porturi 1 x HDMI

1 x DisplayPort

4 x USB 3.0
Audio out

Microphone in/out

Caracteristici speciale Ergonomic stand

NVIDIA ULMB mode

Stereo speakers

1ms response time

Lansare în Europa August 2017
Preț aproximativ 2679 lei

 

 

2 comments

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.