AOC prezintă Beneficiile Gamingului

Știm deja că în ultimul deceniu jocurile video au devenit din ce in ce mai populare, atât printre adolescenti, cât și printre persoanele de vârstă mijlocie – nu este vreun secret. Totuși, mai mult ca sigur ni s-a spus tuturor în copilărie, în special generației născute în anii ’90 să “nu ne mai jucăm atât la calculator pentru că ne face rău”. Deși putem dezbate dacă am aflat sau nu cât de rău ne fac jocurile video, astăzi este de preferat să ne îndreptăm atenția asupra unui subiect mai pozitiv, și anume beneficiile pe care acestea ni le aduc în viața de zi cu zi.

Reducerea stresului

Primul și cel mai important beneficiu ar fi reducerea stresului – deși există studii cu privire la acest fapt, experiența personală pe care o avem cu toții ne poate confirma că atât timp cât petrecem un numar moderat de ore pe săptămână relaxându-ne cu un joc online sau offline poate reduce considerabil stresul și ne ajută să evadăm din viața cotidiană pentru o perioadă.

Lucru în echipă

Un altul ar putea fi cu siguranță imbunatatirea aptitudinilor sociale – sansele de a cunoate oameni cu care rezonam intr-o masura mai mare decat in viata reala cresc atunci cand ii intalnim in jocul preferat. In acest fel ne dezvoltam abilitatea de a socializa cu cei din jur, ne destindem si avem ocazia de a interactiona cu oameni din diferite tari, ce au culturi variate, dar care impartasesc asemeni noua placerea de a juca jocul favorit. Până la urma nu suntem toti atat de diferiti, nu-i asa?

Jocurile competitive populare cum ar fi unele jocuri FPS și jocurile în stilul multiplayer online battle arena (MOBA) vor avea echipe a câte 5 persoane laolaltă, în care fiecare jucător are propriile puteri, slăbiciuni și aptitudini. Acest tip de colaborare se va traduce, cu siguranță, la job sau la școală.

Abilități cognitive

Cele mai multe jocuri stimulează memoria, atenția și gândirea logică. Chiar și câteva ore de jucat pe săptămână pot face diferența indiferent de vârstă. Jocurile de strategie în timp real (RTS), spre exemplu, pot spori aceste abilități: așa cum un jucător are nevoie să analizeze situația împotriva rivalilor săi, să aibă un plan înaintea unui atac/unei apărări sau orice avantaj, să își amintească acțiunile rivalilor și să realizeze contracarări, toate într-un timp limitat.

Merită menționată de asemenea si dexteritatea – coordonarea dintre mână și ochi este greu de dobândit, asa ca ideea de a o obtine fara a face prea multe suna minunat pentru oricine. De la jocuri precum clasicele Chicken Invaders sau Diner Dash, pana la celebrul World of Warcraft, această predispozitie la dezvoltarea dexteritatii creste intr-un mod considerabil ca urmare a timpului petrecut cu scopul de a te destinde in fata monitorului.

Sporirea imaginatiei

Desi nu este un avantaj major, capătă un rol cu insemnatate in aceasta lista. Este important ca inca de la o varsta frageda sa ne dezvoltam creativitatea in orice fel prin diferite mijloace. Tuturor le plac persoanele inventive, iar jocurile ne ajuta sa devenim ingeniosi prin diferite metode, cum ar fi storyline-uri sau grafica, care ne uimesc si ne indeamna sa cream la randul nostru idei aproape la fel de bune.

Păstrați-l sănătos

In final, jocurile video ne antreneaza mintea – desi nu ne gandim la cat de folositoare este descoperirea unui bug sau a unui fel diferit de a termina un quest, aceste aparent nesemnificative detalii ne stimuleaza creierul intr-o maniera pozitiva, fiindu-ne mai usor pe viitor sa luam decizii, dar si sa gasim noi cai, fie ele mai usoare sau mai grele de a rezolva anumite atributii in realitatea virtuala, dar si in cea efectiva. Spitalele echipate cu câteva stații de jocuri pot avea un impact pozitiv asupra recuperării. Pacienții pot găsi anumite distracții și bucurii prin acțiunea de a se juca și chiar să interacționeze social cu alți oameni, o bună metodă de îmbănătățire a moralului.

 

Departe de a fi pur și simplu pentru distracție și divertisment, gamingul îmbunătățește procesarea informației vizuale a jucătorilor, luarea deciziilor și lucrul în echipă.

Rămânând fidel acestui scop, AOC se străduiește să aducă produse de înaltă calitate în piața de gaming prin linia AGON și, ca unul dintre cei mai importanți producători de monitoare, promovează gamingul responsabil și sănătos.

 

 

AOC se îngrijește de sănătate și confort în timpul sesiunilor de joc

În timp ce AOC promovează beneficiile jucatului, tehnologiile sale inovatoare vor avea grijă de sănătatea utilizatorilor în timp ce se joacă. Un monitor cu bună ergonomie va ajuta postura jucătorului și sănătatea coloanei vertebrale. Tehnologiile AOC Anti Blue Light/Low Blue Light vor reduce capătul albastru al spectrului de culori, spectru care poate cauza oboseala ochilor, dureri de cap și tulburări de somn. În timp ce tehnologia Flicker Free reduce fenomenul de flickering și care poate cauza oboseală, amețeli și greață. Tehnologia i-Care folosește senzori ca să detecteze intensitatea luminii în camera și ajustează luminozitatea astfel încât pentru ca ochii utilizatorilor să nu experimenteze oboseală în timp ce se adaptează la diferențele de lumină.

Așadar…

Este extrem de important ca utilizarea calculatorului să facă parte dintr-o viață echilibrată și sănătoasă. Petrecerea timpului afară, practicarea sporturilor, precum și timpul petrecut cu prietenii sunt la fel de importante.

Pentru sporirea orelor de gaming, techvibe.ro vă oferă concursul Jocuri Gratis, unde aveți șansa de a câștiga în fiecare lună un joc nou.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.