ASUS Radeon RX 470 STRIX

AMD a lansat în sfârșit mult așteptata serie RX, este un bine meritat upgrade pentru cei care foloseau GPU-uri AMD din seria anterioară și doreau performanțe mai bune.

Noul procesor grafic este bazat pe arhitectura Polaris, aceasta ofera performanță sporită la un consum mai mic, spre exemplu acest model are un TDP(thermal design power) de 120 wați.

ASUS a scos versiunea lor de AMD RX 470, o placă mid-range pentru gamerii care nu vor sa cheltuiască foarte mulți bani, dar în același timp vor performanțe decente.

asus-rx-470-strix-front-bottom

Placa are doi conectori DVI, un conector HDMI 2.0b și un conector DisplayPort 1.3 și foloseste o alimentare pe 6 pini.

Aceasta vine cu ASUS FanConnect care permite conectare unui ventilator suplimentar din carcasă care sa meargă concomitent cu cele două ventilatoare ale plăcii video.

ASUS FanConnect_rx470

Procesorul vine cu un clockspeed de 1250MHz care poate ajunge până la 1270MHz în modul overclock, de asemenea dispune de 4GB 256-Bit GDDR5.

Aceasta vine cu sistemul de răcire activ cu mult îmbunătățit față de ce găsim pe modelele de referință de la AMD, Patented Wing-Blade 0dB, ventilatoarele nu pornesc decât atunci când procesorul grafic atinge 60 de grade celsius, făcând ca sesiunea de gaming să fie mai silențioasă.

Cum suntem obișnuiți placa are Aura RGB Lighting care poate fi customizată din aplicația oferita de producator, având mai multe moduri în care ledul luminează.

În sesiuni de gaming la 1080p, această placă AMD scoate un scor de 4535 în 3D Mark Fire Strike Extreme Test.

3dmark_bech_rx470

Ținând cont că acela este un benchmark sintetic, perfomanțele reale ale acestei plăci se pot vedea în GTA V unde scoate 49 FPS la presetul Very High.

gta5_bech_rx470

Performanțele acesteia sunt de altfel exact cum au fost descrise mai sus, mid-range, aceasta oferind 60 FPS la setări video pe medium spre high în majoritatea jocurilor nou lansate.

Aceasta poate fi achizionată de aici.

Pe aceeași temă:

Placa video: AMD vs. nVIDIA
Placa video: AMD vs. nVIDIA

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.