Asus Tinker Board concurență pentru Raspberry Pi 3

Asus lansează noua placă de dezvoltare Tinker Board, vine cu un procesor mai puternic și mai capabil pentru un preț puțin mai mare față de Raspberry Pi 3.

Tinker Board are un procesor Rockchip RK3288 SoC bazat pe arhitectura ARM Cortex-17 care rulează la 1.8GHz, față de Pi 3 care vine cu un Broadcom BCM2837 Cortex-A53.

Marele avantaj pe care Tinker Board il are este că suportă 4K prin portul HDMI, datorită GPU-ului Mali-T764, de asemenea placa are patru porturi USB 2.0, acestea pot fi folosite pentru conectarea stick-urilor de memorie flash sau a diverselor periferice precum un mouse și o tastatură, dintre care unul este folosit pentru alimentarea acestuia, un port HDMI și conectorul cu 40 de pini pentru diverse implementări și expansiuni hardware.

Placa va suporta ca și sistem de operare Linux – Debian și KODI care face placa să devină un media center pentru vizionarea continutului video în format de până la H.264 4K.

Dimensiunea plăcii este de 8.63 x 5.33 cm, făcândul aproape de dimensiunea unui Pi.

In Geekbench a dobândit un scor de 3,925 pe când Pi 3 care a acumulat un scor de doar 2,092, acest avantaj se datorează celor 2GB de RAM LPDDR3 dual-channel, față de doar 1GB DDR2 la 450Mhz de pe Pi 3.

Placa celor de la Asus include 802.11n și Wi-Fi și Bluetooth 4.0, iar cum de altfel suntem obișnuiți de pe Pi 3 stocarea acestora consta în slotul microSD.

Tinker Board poate fi folosita de către dezvoltatori software și/sau hardware independenți care se află la început, dar și de cei care-l doresc pe post de media center care consump și ocupă mai puțin față de un Intel NUC.

Acesta costă aproximativ 65$ față de Pi 3 care costă 35$.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.