SUA și contul bancar

Sursa imaginii: littleworksofheart.typepad.com

                         

Untitled-1

       Aceasta este întrebarea. 

       Deoarece am întâlnit de multe ori această dilemă (recunosc că și eu am trecut prin aceeași situație), am decis să încerc să te ajut, prezentându-ți opinia mea.

      Sfatul meu este să mergi și să discuţi cu o persoană de la bancă. Studenților nu li se percep taxe, așa că nu ai absolut nimic de pierdut. În plus, îţi poţi băga paycheck-urile în cont la orice bancomat, poţi face cumpărături online, etc.

    Când alegi banca, este mai bine să fie una care să aibă sedii pe întreg teritoriul american, nu doar în zona unde lucrezi. Dacă vrei să te plimbi, e mai bine să știi că poţi apela oricând la un bancomat, indiferent de stat. By the way.. Dacă vei călători și vei folosi cardul în alte state, să suni înainte și să anunţi banca, pentru că e posibil să creadă că ţi-a fost furat cardul și să-l blocheze.

     Important: poţi lăsa contul deschis când te întorci în România. Va fi mult mai puţin costisitor să primești taxele într-un cont din SUA. Orice bani rămași în cont se pot retrage fără prea mari cheltuieli din România, direct în dolari. Contul se poate închide telefonic, chiar din ţară. Nu se percep taxe. Dacă vrei, există posibilitatea de a-ţi face cont de savings, unde să pui “la saltea” o sumă lunară care să nu fie disponibilă pentru cumpărături.

     Eu am avut cont la Bank of America și au fost foarte atenţi (au un sistem foarte eficient de comunicare cu clienţii, atât telefonic cât și online). Nu am plătit niciun comision. Au avut puncte de lucru pe tot teritoriul SUA. Mi-am închis contul telefonic, după ce m-am întors. Din păcate nu am avut inspiraţia să îl las deschis pentru a aplica pentru taxe. Pentru că mai aveam câţiva bănuţi în cont, i-am scos de la BRD iar taxa a fost doar cea percepută de BofA, adică un procent de 3% din suma retrasă.
   

    Keep calm and also keep your money safe!

semnatura

1 comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.