Boston

boston

Pentru că stăteam destul de aproape, am mers în Boston de două ori vara trecută.

Primisem de la un coleg de muncă niște bilete gratis la Muzeul de Știinţe și am zis să profităm de ocazie pentru a face o mică escapadă în jungla urbană. Am plecat, curioase, spre marele oraș. Prima oară nu am reușit să văd prea mult, dar a fost suficient cât să îmi creez o imagine de ansamblu. Prin stilul său, Boston-ul  îmi inspiră cultură și inteligenţă. Poate această idee mi-a fost influenţată și de faptul că acolo este un punct universitar foarte important, avându-și sediile câteva din cele mai bune universităţi din lume: Harvard și MIT.

BOSTON

Muzeul de Științe m-a așteptat parcă cu braţele deschise, să-i explorez tainele. De la biologie la chimie, fizică, astronomie, totul mă îndemna să văd dincolo de teorie și să îndrăznesc să experimentez practic tot ceea ce am învăţat la un moment dat la școală (sau nu).  Am văzut dinozauri, am pătruns în lumea NASA printr-un documentar 3600, m-am plimbat printre fluturi, am asistat la un spectacol cu fulgere și curent electric. Am fost mândră când, într-o expoziţie de roci, am găsit scris numele ţării noastre.

Mi-a plăcut faptul că totul era modern și amenajat astfel încât să-ţi capteze atenţia.

După vizita la muzeu, am mers să ne răsfăţăm la The Cheesecake Factory. Am mâncat paste și cheesecake. Nu pot spune că mi-a plăcut prea tare mâncarea, dar aceasta a fost o problemă generală pentru mine. Prăjitura și decorul au, fost, însă, demenţiale.

La finalul zilei eram fericită. Îmi era atât de dor de aglomeraţie, de clădiri înalte și să văd oameni pe străzi. Deși îmi plăcea Cape-ul, simţeam lipsa acestor elemente cu care mă obișnuisem în ultimii ani de stat în București.

aquarium

A doua oară am mers la finalul lui iulie. Încă de când am ales să merg în Massachussetts, am zis că vreau să văd pinguinii din Boston. Prima oprire a fost, astfel, la acvariu (New England Aquarium). Chiar a fost funny, m-am simţit ca un copil la Zoo. Am fost bucuroasă că am văzut pinguini, dar cred că am mers cu așteptări prea mari, pentru că per total nu am rămas foarte impresionată.

Și pentru că tot vorbeam de scopurile cu care am plecat de acasă, îmi propusesem să-mi iau un tricou sau un hanorac pe care să scrie Harvard. Și am făcut-o. Mission accomplished.  Păcat că nu am mai avut suficient timp să vizităm și campusul.

Pe drum, am intrat la Starbucks pentru a ne lua ceva rece. Am comandat un Ice-Tea și m-au întrebat cum mă cheamă. În loc de Carmen au scris Caroline. Pot spune că viaţa mea e completă acum.

Am plecat apoi spre centru, cu intenţia de a merge pe faimoasa Freedom Trail. Ne-am oprit să mâncăm la Quincey Market. Recomand. E un centru în care găsești o multitudine de magazine cu mâncare pentru orice gust. Ai de unde alege.

Pentru prietenele mele Anca și Bianca: în caz că citiţi articolul acesta, să știţi că n-o să uit niciodată rochia aceea perfectă pe care nu mi-am cumpărat-o. O să-mi reproșez mereu. Sfat: dacă vă place ceva foarte tare, cumpăraţi-vă. Să nu faceţi ca mine și să regretaţi apoi.

Rătăcind pe străzi, am ajuns în parc. Acolo am făcut o oprire de vreo jumătate de oră pentru a ne juca cu veveriţele. Erau atât de obișnuite cu oamenii!

Boston Streets

Am intrat într-un magazin de peruci, pentru că una dintre prietenele mele voia neapărat să își schimbe look-ul și să aibă păr lung și blond. Singura problemă era că nu aveai voie să probezi peruca decât după ce o cumpărai. Nu am înţeles unde era logica. Am lăsat-o să meargă la alte magazine și am pornit către  Skywalk Observatory, unde am putut vedea Bostonul de la etajul 52. Priveliștea era superbă.

Boston

Am luat apoi un taxi până în locul unde lăsasem mașina parcată. Ne gândeam că poate se întâmplă ca la noi, când taximetriștii caută “cea mai scurtă cale” când văd că nu ești din zonă. Dar, surprinzător, am ajuns chiar repede.

Cam aceasta a fost interacţiunea cu “civilizaţia” în cele 3 luni și jumătate petrecute în MA.  Făcând o comparaţie cu Cape Cod-ul, îmi dădeam seama că văzusem destul de mulţi oameni dubioși pe străzile Bostonului. Acum, după ce am vizitat și alte orașe mari din SUA, pot spune că în Boston m-am simţit cel mai în siguranţă.

Dacă aveţi ocazia, adăugaţi acest oraș pe lista must see, pentru că oferă un sentiment aparte. Este un oraș plin de cultură, în care fiecare colţișor ilustrează bucăţi de istorie.

semnatura

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.