Bucharest Gaming Week – București devine capitala gamingului în România

Peste mai puțin de o săptămână, Bucureștiul va deveni capitala gamingului încă o dată, de data aceasta prin prima ediție a evenimentului Bucharest Gaming Week, unde pasionații de esports, gamerii dedicați și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România și din lume vor fi prezenți.

Până acum, de când am rămas fără Dreamhack, nu am mai avut nici un eveniment de amploare dedicat în întregime gamingului. Desigur, putem menționa Game On, de acum o lună, Comic Con, ce încă se desfășoară anual, dar nici un eveniment pentru care jucătorii din eSports să se antreneze temeinic și unde să devină celebri.

Abia așteptam să apară așa ceva, iar acum sper să și țină! Este un eveniment unde gamerii se pot întâlni, departe de umbra monitorului de acasă, un loc unde se pot crea comunități, un început pentru prietenii și colaborări.

Bucharest Gaming Week are loc în perioada 12-17 decembrie, Main Event-ul desfășurându-se în weekend, respectiv 16-17 decembrie, la Romexpo. Faptul cel mai surprinzător este că acest eveniment este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB. În cele din urmă, gamingul a fost recunoscut ca și fenomen cultural. Yay for us!

Ce facem la Bucharest Gaming Week?

Atracțiile principale ale evenimentului sunt date de finala ESL (Electronic Sports League) Southeast Europe Championship pentru CS:GO, League Of Legends și Hearthstone, dar și de Finala Sezonului 3 Al Turneului Național de League of Legends. Romexpo va deveni un câmp de lupte unde tu va trebui să aplauzi jucătorii și să-i susții! Premiile totale depășesc 16.000 de euro, iar lista de premii crește zilnic.

Nu vor lipsi jucătorii, streamerii și youtuberii tăi preferați. Printre aceștia, menționez Creative Monkeyz, creatorii animației Robotzi, Codin și Ramona, EpicShorty și Bobo Spider, Ovidiu Ovvy Pătrașcu, cel mai bun jucător de Fifa din România, iar lista continuă!

Creative MonkeyzEpicShortyBobo SpiderOvidiu OVVY Pătrașcu
Prezente la eveniment vor fi și mini turneele organizate de parteneri, competiții și giveawayuri astfel încât toată lumea să plece cu o amintire!

Bucharest Gaming Week

Ce spun organizatorii?

Organizatorii acestui eveniment sunt Level Up Gaming, Dăescu Borțun Olteanu și The Beards.

bucharest gaming weekbucharest gaming weekbucharest gaming week
Bucureștiul este orașul în care se produc și se dezvoltă cele mai multe jocuri din țară și care coagulează cele mai multe energii în jurul acestei industrii. 
Capitala are nevoie de o săptămână dedicată gamingului, industrie creativă care a generat în 2016 o cifră de afaceri de peste 145 milioane de dolari.
Bucharest Gaming Week dorește să creeze o legătură între generațiile tinere și dezvoltatorii de jocuri de la noi din țară, motivându-i pe cei mici nu doar să se joace, ci și să se orienteze profesional către această industrie”, a precizat Tudor Dăescu, General Manager în cadrul Dăescu Borțun Olteanu.

Bucharest Gaming Week aduce două evenimente esports mari în același loc. La Romexpo se vor juca finalele regionale ESL ale jocurilor care au scris istoria esports de până acum.

Mai mult, vom găzdui Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends, singura ocazie pentru jucătorii profesioniști din România să se afirme. Pe lângă turneele dedicate profesioniștilor, vom oferi în cadrul evenimentului central experiențe cât mai bogate gamerilor de toate vârstele prin turnee pentru amatori, concursuri, sesiuni hands-on cu cele mai noi jocuri video și ultimele gadget-uri de la partenerii noștri”, a precizat Marius Radu, General Manager Level Up Gaming și Lead producer al evenimentului.

Cine este ARCUB

  • ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti este singura instituție de profil din România care are rol de legătură între autoritatea locală şi societatea civilă
  • ARCUB promovează cultura oraşului Bucureşti în toate formele sale de expresie artistică
  • ARCUB, ca Centru Cultural al Municipiului Bucureşti, are rolul a crea un mediu cultural receptiv tuturor formelor de artă şi accesibil unui public cât mai larg.

Detalii

Lista întreagă cu concursuri, invitați, program, etc. este disponibilă pe Bucharest Gaming Week și pe Facebook. Biletele se pot achiziționa de aici.

Ce facem?

Techvibe vă recomandă Bucharest Gaming Week. Sperăm să fie un eveniment care să pună în valoare noțiunile de esports și gaming, așa că ne vedem acolo! Dacă îți plac jocurile și sporturile electronice, locul tău e în mulțime, sau de ce nu, cu mâinile pe tastatură câștigând!
Parcă acum avem un motiv să fim mândri că suntem români. 🙂

Bucharest Gaming Week

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.