Cape Cod, o stare de spirit

Decizii, decizii.. Având de ales zona în care urma să-mi petrec experienţa americană, după câteva discuţii cu cei care au mai trecut prin asta, am decis: Cape Cod, Massachusetts. Căutând pe hartă, am observat ca urma să merg pe o peninsulă cu formă ciudată ce parcă se aseamănă cu un braț.

Capture

Dacă pleci pentru prima oară, probabil trăiești aceleași sentimente pe care le-am trăit și eu înaintea verii trecute: curiozitate, nerăbdare, poate chiar confuzie. Cauţi poze pe Google, dar tot ce reușești să găsești sunt poze cu oceanul și cu farurile.

În ceea ce urmează, voi încerca să-ţi prezint Cape Cod-ul prin ochii mei (sau, mai bine zis, prin obiectivul meu).

Cape-ul e o stare de spirit. Este vacanţă, calmitate, odihnă. Este zona în care oamenii vin să se relaxeze, unde nimeni nu se grăbește (probabil o să observi acest aspect pe șoselele de acolo), unde oamenii sunt calmi și amabili.

WP_20150706_19_29_07_Pro

 

WP_20150625_18_42_53_Pro

 

WP_20150626_13_33_16_Pro

Când mă gândesc la Cape Cod, mă gândesc la ocean. Mă gândesc la aerul sărat și la vântul ce îmi arunca nisip în păr. Probabil sunt un pic nostalgică, dar această zonă a reprezentat casa mea pentru 3 luni și jumătate.

DSC_1883

DSC_2722

Pentru mine, Cape Cod-ul înseamnă natură. De-a lungul verii am văzut balene, foci, vulpiţe, veveriţe, iepuri și am ascultat cântecul a nenumărate păsări. Că tot vorbim de natură, temperatura a fost peeerfectă. Am fost fericită că, pentru o vară, am fugit de căldura de acasă. Au fost doar câteva zile în care am simţit că aerul era puțin sufocant, din cauza umidităţii (dar temperatura era în jur de 24 grade Celsius).

Ooh.. Și apusurile.. Cred că pozele vorbesc mai mult decât aș putea descrie eu.

DSC_2019

DSC_2034

 

WP_20150723_19_57_50_Pro

 

DSC_2021

Pentru a traversa peninsula cu mașina durează cam o oră și jumătate.  Pe măsură ce străbați localitățile, vei putea observa cât de diferite sunt. Deși clădirile au același stil arhitectural, spiritul pe care fiecare îl insuflă este inconfundabil. Unele orășele sunt pline cu turiști (Chatham, Provincetown, Welfleet),  altele sunt aproape pustii (Yarmouth) iar in Hyannis este un centru zonal cu școli, magazine, mall, etc.

IMG_4734

Hyannis

Nu știu dacă îţi amintești desenele cu Clifford, marele câine roșu. Cred că au fost inspirate din această zonă. Știu că poate părea ciudat, dar uneori chiar aveam senzaţia că sunt locurile pe care le vedeam în desene când eram mică.

clifford-big-red-dog-audio-book-app_58774-96914_1

Mi s-a părut trist în octombrie, când am făcut ultima vizită la ocean înainte să plec. Era frig, pustiu, neglijat. Odată cu trecerea verii, Cape Cod-ul se golește treptat de turiști, de studenţi și de alţi lucrători sezonieri (pentru că da, sunt oameni din Florida sau California care merg acolo vara să lucreze).

20151004_175719

20151004_175002

Experienţa work and travel diferă cu siguranţă de la o persoană la alta. Dacă pentru mine a însemnat liniște, poate pentru alţii a însemnat distracţie.  Cape Cod va rămâne un loc de suflet, în care am întâlnit persoane dragi și în care am crescut enorm de-a lungul unei veri.

DSC_3802

În cazul în care ai fost în aceste locuri, sper că te-ai regăsit în pozele de mai sus. Dacă urmează să pleci pentru prima oară în acest loc, sper că am reușit să-ţi induc un pic din starea pe care mi-a creat-o mie Cape-ul.

Poţi găsi mai multe povești și sfaturi despre experienţa americană aici.

semnatura

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.