Ecosia este un motor de căutare, cu sediul în Germania, al cărui scop este planteze cât mai mulți copaci și ajute cât mai multe comunități sărace.
80% din profitul acestuia este redirecționat către organizații non-profit, bazate pe reîmpăduriri.

În iulie 2021, numărul copacilor plantați prin intermediul acestora a ajuns la peste 130 de milioane.

Profitul Ecosia este generat și la celelalte motoare de căutare: prin reclame. și la DuckDuckGo, reclamele și link-urile de afiliere care apar alături de rezultatele de căutare generează profit, care ulterior este folosit pentru a finanța plantarea pădurilor.

Conform Ecosia, aproximativ 45 de căutări efectuate sunt responsabile pentru plantarea unui singur copac, lucru care poate fi influențat de numărul de click-uri date pe reclamele afișate.

De asemenea, aceștia au și un program de afiliere, numit Ecosia Travel, iar includerea cuvântului “hotel” în termenii de căutare va aduce o casetă cu rezultatele de top, iar o singură astfel de căutare este responsabilă de plantarea a 25 de copaci.

Ecosia face parte din 20 de proiecte ce includ reîmpădurirea planetei, în 15 țări din întreaga lume, pornind din America de Sud, până în Africa, China și Europa.

De ce Ecosia?

Ecosia este o alternativă gratuită pentru Google, cel mai popular motor de căutare. Iți vom prezenta patru motive pentru care ar trebui -l folosești:

  1. Ajuți mediul înconjurător: după cum am menționat și mai devreme, căutările efectuate pe Ecosia ajută la plantarea pădurilor. Serverele acestora funcționează cu energie ce provine din surse regenerabile, iar fiecare căutare efectuată este responsabilă de eliminarea a aproximativ unui kilogram de dioxid de carbon din atmosferă.  Dacă s-ar efectua la fel de multe căutări pe Ecosia și pe Google, am putea planta destui copaci încât să eliminăm 15% din emisiile globale de dioxid de carbon. Mai mult de atât, pădurile sunt responsabile și pentru prevenirea eroziunii solului, protejarea culturilor din jurul acestora, adăpostirea unui întreg ecosistem pentru diferite animale.
  2. Poți controla informațiile care ajung la marile companii. Așa cum am mai menționat, Google iți urmărește fiecare mișcare pe care o faci: comportamentul din browser, istoricul de căutare (chiar daca folosești Incognito), istoricul locației. Cu Ecosia vei putea alege ce informații ajung mai departe, direct din setări.
  3. Confidenţialitatea: Motorul de căutare Ecosia criptează și anonimizează toate căutările pe care le efectuezi. Acesta nu folosește programe care să-ți urmărească comportamentul și nici nu iți vând datele către marile companii.
  4. Scopul companiei. Majoritatea giganților din tehnologie au un singur scop în minte: banii. În contrast, Ecosia este o companie creată cu un singur țel: ajutarea planetei. Aceștia sunt foarte transparenți în ceea ce privește veniturile, emisiile de carbon și tot ce tine de firmă. Dacă dorești să alegi o firmă care poate avea impact benefic asupra celorlalți, ar trebui să încerci Ecosia.

Cum folosești Ecosia?

Acesta poate fi folosit foarte ușor: fie tastezi ecosia.org și vei fi redirecționat către motorul de căutare, fie instalezi extensia pentru browser-ul tău. Acesta este disponibil atât pentru Google Chrome, cât și pentru Mozilla Firefox.

ce este ecosia pagina principala

Concluzie

Ne-am obișnuit folosim Google pentru orice, iar în momentul de față probabil acolo găsim cel mai bun algoritm și cel mai bun mod de a obține informații. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți utilizatori caută alternative, precum DuckDuckGo, bazat pe confidentialitatea utilizatorului, sau Ecosia, a cărui folosire iți oferă o soluție foarte ușoară de a ajuta planeta.

Personal am adăugat un bookmark către ecosia.org pe care încerc -l folosesc cât mai mult, iar în câteva zile am reușit ajut la plantarea a 21 de copaci:
ce este ecosia exemplu

Citește în continuare: 9 trucuri pe care le poți folosi în DuckDuckGo sau un ghid de rezolvare pentru spațiul de stocare scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.