Marea aventură de pe Coasta de Vest

Coasta de Vest

 

Coasta de Vest a venit ca un premiu pentru rezistenţa cu care îndurasem frigul ce se lăsase în septembrie peste Cape Cod. Gata cu ploile, gata cu hanoracele groase. Urma să cunosc acele locuri atât de populare, pe care le văzusem doar în filme și în poze.

Porneam temătoate, pentru că nu știam la ce să mă aștept.

fancy_poem_article_post_separatorback

Ziua 1

Am urcat în avionul ce m-a dus din Boston în Los Angeles. Acolo m-au așteptat cei de la agenția de turism și m-au dus la hotel. Era deja noapte iar totul părea un amalgam organizat. Șoseaua era aglomerată, dar îmi dădea impresia că totul face parte dintr-o rutină zilnică pe care oamenii de acolo o acceptau fericiți.

 

Separator-line-01-01Ziua 2


Când am ieșit din hotel, privirea mi-a fost furată de vegetaţie. Era prima oară când vedeam atât de mulți palmieri în jurul meu.

Am traversat L.A.-ul și am mers, de-a lungul Pacificului, în Santa Barbara. Acolo, munţii se îmbinau perfect cu oceanul. Arhitectura îmi amintea de stilul mexican. Casele aveau faţade ca de lut, în nuanţe deschise, crem, accesorizate cu picturi viu colorate.

Am pornit apoi spre Silicon Valley, unde am văzut sediile celor mai mari companii de IT. Cel mai interesant mi s-a părut faptul că angajaţii Apple aveau bicicletele parcate în faţa clădirii. Ce? Fără mașini de lux? Ei, uite că se poate.

Am pornit iarăși la drum și am făcut popas într-un sat cochet, cu arhitectură daneză. Era amuzant contrastul pe care îl simţeam: deși era luna octombrie simțeam o căldură de nedescris, dar tot orașul era decorat pentru Halloween. Soarele arzător era la fel de portocaliu ca dovlecii.

Seara am rămas în San Jose.

 

Separator-line-01-01Ziua 3


Dimineaţa am vizitat Stanford University. Campusul era superb. Clădirile impunătoare erau completate de plante exotice: palmieri, lămâi și fel de fel de flori.

Am părăsit universitatea și am ajuns în San Francisco. Prima oprire: Golden Gate Bridge. Breathtaking. Când îl vedeam în poze, nu mi se părea wow. Dar în realitate, chiar era. Iar eu eram acolo. În timp ce admiram priveliștea, am văzut cum ceaţa își face rapid simțită prezența în peisaj. Într-un minut nu mai puteai vedea nimic în jur.

Am vizitat apoi Museum of Fine Arts. Coloanele imense mă făceau să cred că m-am rătăcit în timp și că am ajuns în Grecia Antică. Gorgeous!

Am părăsit grupul și am pornit la pas prin SF.  Unul dintre serialele copilăriei mele, Charmed, fusese filmat acolo. De aceea, simţeam că fiecare străduță cu clădiri colorate colorate îmi este cunoscută.

Am mâncat la Mc și am colindat prin magazinele din Fisherman’s Wharf. Am intrat în Madame Tussauds, unde eram doar eu și prietenii mei. Ne-am făcut de cap, am cântat, am dansat, ne-am costumat și am făcut o grămadă de poze.

Am pornit apoi, pe stăzile abrupte, către Lombard Street. Cred că am slăbit 2 kg urcând.

Am ajuns în Coit Tower, de unde am putut vedea tot SF-ul.

Am mers prin Chinatown, pe lângă Transmerica Pyramid, pe lângă sediul Microsoft, până la City Hall. Pe drum, am întâlnit niște personaje destul de dubioase, care își vindeau marfa în plină stradă.

Seara am rămas în Modesto, o localitate situată parcă in the middle of nowhere.

 

Separator-line-01-01Ziua 4

 

Am pornit, dis-de-dimineaţă, către Yosemite Park. După 5 ore de drum, am ajuns în parcul naţional. Dacă dai un search pe Google, vei vedea cât de frumoase sunt cascadele din acest loc. Pe lângă monolitul El Capitan, acestea sunt un simbol al locului. Surpriză, însă. Citez: “And now, you’ll see the waterfall with no water”.  Fiind în California, din cauza secetei, acel loc are apă doar primăvara. Mi-am pus imaginaţia la contribuţie și în locul stâncilor mi-am imaginat că văd cascade. Pe moment am fost dezamăgită, dar dacă stau acum să mă gândesc, mi se pare chiar funny.

Seara ne-am întors în LA, la hotelul din Anaheim.

[/imageframe][/three_fourth][fusion_text]

Separator-line-01-01Ziua 5

Dis-de-dimineaţă am urcat în autocarul către Las Vegas. După ce am trecut prin deșertul Mojave, după amiază am poposit în “Perla Nevadei”. Am lăsat bagajele în camera de la etajul 22, cu vedere spre Stratosphere și am plecat într-un tur al orașului.

Am vizitat Bellagio și am asistat la renumitul spectacol al fântânilor din faţa sa. E dincolo de cuvinte. În timp ce admiram show-ul, un cuplu s-a căsătorit chiar lângă mine.

Venetian m-a adus în Europa, printre străduţele italiene construite chiar în mijlocul Vegasului iar  erupţia vulcanului din faţa hotelului Mirage m-a condus cu gândul spre junglă.

 

Separator-line-01-01Ziua 6

La 4 dimineaţa am plecat către Marele Canion. Am avut de ales între a merge în Sud sau în Vest. Am citit review-uri din care am înţeles că în sud sunt peisajele mai frumoase, așa că am preferat ruta mai lungă. Am traversat Arizona și am ajuns, după 5 ore, la destinaţie.

Pe drum, am oprit la o benzinărie din mijlocul deșertului și am mâncat la un Subway. Mă regăseam, parcă, într-un film în care așteptam în orice clipă să apară “the bad guys” cu pistoale și să jefuiască magazinul. Livin’ the life dangerously.

Marele Canion era.. imens. Peisajul îmi tăia respiraţia iar straturile roșiatice ale pietrelor îmi furau privirea. Nu îmi amintesc dacă am avut curajul să privesc în jos, căci nu stau foarte bine la capitolul înălţimi.

Știu că pare amuzant, dar iar simţeam că știu peisajul, dintr-un desen animat cu dinozauri.

Mă pot lăuda că am făcut jogging la Marele Canion, pentru că am plecat la limită către autocar, alergând. Regula era că, dacă întârzii, o faci pe propria răspundere. Cu alte cuvinte, nu te așteptau. But I made it!!!

Pe drumul de întoarcere am vizitat și Hoover Dam, barajul construit pe râul Colorado, ce asigură alimentarea cu apă a Vegasului.

 

Separator-line-01-01Ziua 7

Am vizitat mai multe hoteluri din Vegas. Mi-am făcut de cap cumpărând ciocolată din M&M’s World. Că tot veni vorba de mâncare, prânzul l-am luat printre animale sălbatice. Mă rog.. într-un restaurant al cărui decor imita jungla amazoniană. Dacă ajungi în Vegas, ți-l recomand! Se numește Rainforest Cafe.

Seara am mers la un spectacol, Jubilee. Zeci de dansatori erau costumaţi în culori opulente. Spectacolul a început atunci când câţiva dansatori au coborât din tavan, de-asupra spectatorilor. Într-o sincronizare perfectă, dansul se îmbina cu muzica și cu spectacolul de lumini, lăsându-mă cu gura deschisă. Culoarea, sclipiciul și luxul mă făceau să simt că trăiesc un vis.

Pentru că vorbim de Vegas, ţin să precizez că jocurile mecanice m-au făcut să pierd doar 2 dolari și 25 de cenţi. Teoretic și 15 cenți, pentru că am câștigat 10 cenți.

 

Separator-line-01-01Ziua 8

Am vizitat o fabrică de ciocolată, o grădină cu cactuși și niște outlet-uri. Am găsit câteva super oferte, așa că nu am rezistat și am profitat de ele.

Seara m-am întors în Los Angeles și m-am cazat în apropiere de Marina del Rey. Pentru a doua zi aveam programat un alt tur, în oraș.

 

Separator-line-01-01Ziua 9

Ţin să precizez faptul că L.A.-ul m-a dezamăgit profund. O să povestesc mai multe în curând.

Am vizitat Venice Beach, Beverly Boulevard, Hollywood-ul și Universal Studios.

Nu pot să spun că Walk of Fame m-a impresionat foarte mult. Părea un trotuar aglomerat, pe care “băieţii” încercau să-și vândă CD-urile către descoperitorii de talente, iar mascotele mirositoare încercau să te facă să faci poze cu ele. Uhm, pas.

Universal, în schimb, a fost magic! Recomand, recomand, recomand! Nu pot descrie în cuvinte experienţa de acolo. Îţi poţi face o idee despre ce înseamnă distracţia despre care vorbesc, accesând acest link.

 

Separator-line-01-01Ziua 10

Dimineaţa celei de-a doua zile mi-am petrecut-o făcând bagaje, pentru că seara am avut zbor spre New York. Aș fi mers la plajă, dar mi se părea că îmi asum riscuri degeaba.

 

fancy_poem_article_post_separator

Per total, Coasta de Vest mi-a inspirat diversitate. Se simte foarte tare diferența între nord-est și sud-vest. Pare o altă cultură, în care oamenii sunt mai duri.

Cu toate acestea, pot spune că mă regăsesc în versurile piesei I left my heart in San Francisco. Este orașul în care, dacă aș putea, m-aș întoarce oricând. Momentan, mă mulțumesc să văd priveliștile de acolo atunci când urmăresc serialul Young&Hungry. E ceva de genul: Aha! Am fost acolo! Și acolo! Și acolo!

Concluzia: Merită să mergi într-o excursie pe West Coast? Răspunsul este, categoric, DA! Dacă tot ajungi în SUA, îți recomand să profiți de șansă și să faci un maraton al atracțiilor din vest. Nu se știe niciodată când sau dacă vei mai avea această oportunitate.

semnatura

 

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.