ComputerGames.ro s-a închis după 21 de ani de existență

Pioner al internetului românesc și cel mai mare site de gaming din țară, ComputerGames.ro se închide astăzi, 18 aprilie, după 21 de ani de existență.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook:


Am crescut cu ei, am frecventat forumul săptămânal pentru ani de zile și chiar dacă în ultimul timp știrile nu erau de cea mai bună calitate, băieții au fost responsabili de primele campionate esports, prin PGL și mai apoi de DreamHack.

Administratorii portalului au anunțat că au luat această decizie pentru că site-ul nu mai era rentabil și din cauza noilor norme de protecție a datelor cu caracter personal.

Silviu Stroie a înființat site-ul la vârsta de 21 de ani și a reușit să aducă, atât prin ComputerGames cât și prin PGL, tot ce a putut în materie de gaming și esports în România.

“Site-ul era în pierdere, de ani de zile. Nu este rentabil şi nu a fost niciodată”, a declarat Silviu Stroie pentru Paginademedia.ro, adăugând că proiectul a fost “un hobby”. „Normele legate de protecţia datelor cu caracter personal. Sunt zeci de mii de oameni implicaţi, care şi-au pus anunţuri (pe forumul găzduit de computergames.ro – n.r.), este greu de gestionat”, a mai spus Silviu Stroie.

În prezent, computergames.ro își redirecționează vizitatorii către magazinul online  https://shop.computergames.ro/.

Îmi pare rău că nu au găsit investitori și persoane care să se ocupe de asta. Era o parte a copilăriei noastre și o comunitate activă. Mare parte din userii forumului s-au arătat interesați de a contribui la ținerea în viață a acestuia, pe contribuția personală. Sperăm ca PGL să își modifice decizia.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.