CS:GO China se lansează astăzi, o nouă operațiune și Source2 engine

Jucatorii de Counter Strike: Global Ofensive vor fi în cele din urmă capabili să se joace pe propriile servere. Ieri, Valve a anunțat că o versiune nouă a jocului se va lansa pe data de 18 aprilie, în open beta, cu propriul set de reguli extrem de stricte anti-cheat.

Un set de diapozitive traduse de la conferința de lansare de la Beijing, distribuit pe Reddit, arată ca versiunea chineză a jocului va folosi software-ul anti-cheat de la Valve. Jucătorii trebuie să utilizeze sistemul de credite Alipay pentru a sincroniza CS:GO cu numărul personal de identificare, numărul de telefon și de contul bancar. Cei prinsi folosind software care le oferă un avantaj față de ceilalți jucători precum aim sau wall, vor fi banați definitiv din joc, de asemenea le va afecta și felul în care vor fi percepuți de o instuție bancară pentru un viitor împrumut bancar, prin urmare dacă nu devii altă persoană nu vei mai putea juca CS:GO niciodată. Li Haiyi, vice-președinte al Perfect World (editorul CS:GO China) a descris această noua metodă de prevenție anti-cheat ca și „cea mai gravă pedeapsă din istorie“.

Din punct de vedere legal, nimic nu a oprit descărcarea a CS:GO în China până în prezent. Singura problemă a fost lipsa unui server local, jucatorii fiind nevoiți să se bazeze pe servere din Hong Kong și alte regiuni îndepărtate, conexiune slabă și ping-ul mare au fost două dintre cele mai mari probleme, aceste elemente au făcut ca CS:GO să devină o scenă esports underground, deci are sens ca Valve să încredințeze această nouă versiune către Perfect World. Dezvoltatorul a fost responsabil și pentru lansarea versiunii chinezești de Dota 2.

Absența CS:GO de pe piața chinezească este unul din marile motive pentru care Crossfire, un titlu rival publicat de către SmileGate, a reușit să se numere ca unul dintre trei cele mai mari generatoare de profit din regiune. Deși o să fie nevoie de timp pentru ca toată lumea să adopte jocul, China are deja un număr de jucători la nivel înalt precum Tyloo și VG.R. De altfe, Valve a anuțat că CS:GO va adopta în curând motorul Source2 și se presupune că urmatoarea operațiune va fi lansată în vara acestui an.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.