Back
Next

DESPRE TELEVIZOARE

Trăim într-o perioadă fabuloasă atât pentru tehnologiile de vizionare din televizoare cât și pentru conținutul media, producții din ce în ce mai spectaculoase atât ca tehnică cât și ca storytelling (inclusiv în transmisiunile sportive), producții pot fi acum disponibile în sufrageria fiecăruia dintre noi.

Noi ne-am gândit la cât de important este să faci alegerea corectă atunci când îți cumperi un televizor și astfel o să-ți explicăm pe scurt care sunt cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent.

Am împărțit tipurile de conținut în 2 mari categorii, ele fiind create în funcție de tipul de conținut la care te vei uita predominant

               FILM&MEDIA                                                      SPORT&GAMING

                   

 

 

Dar înainte să începem trebuie să menționăm câteva lucruri

 • În acest articol ne vom axa pe televizoarele cu panouri LCD.
 • Deși producătorii marketează toate televizoarele existente de pe piață ca fiind LED (Light Emitting Diode), această denumire reprezintă doar tehnologia de iluminare a panoului și cea a panoului în sine.
 • Despre avantajele și dezavantajele panourilor OLED (Organic LED) vom vorbi într-un alt articol.
 • Televizoarele QLED (Quantum Dot LED) de la Samsung nu dețin o nouă tehnologie de panou așa cum este OLED, ci folosesc tot panouri LCD.
 • Toate televizoarele indiferent de tipul panoului, vor avea un input lag între 20 și 30 ms. INPUT LAG este întârzierea dintre timpul 0, la care s-a trimis semnalul și timpul 1 la care semnalul a fost primit.

În următoarea pagină vei putea afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să achiziționezi un televizor pentru FILM&MEDIA.

 

Back
Next

10 comments

 1. Salut! Am si eu o problema! La un TV Sony 43 XE 8096 i-am facut un update iar imaginea e mai proasta ca inainte! Ce pot face in acest sens! Multumesc!

 2. Salut! Am achizitionat anul trecut un tv Sony Bravia, 108 cm, 43XE8077, 4K Ultra HD , in detrimentul unui tv Panasonic, 125 cm, TX-50EX703E, 4K Ultra HD! Imi poti spune daca am facut alegerea corecta intre cele doua tipuri de tv sau nu! mentionez ca am luat acest tv atit pentru film/media cit si pentru sport! Multumesc!

 3. salut , am si eu o problema cu un lg sk8500 , ma deranjeaza f tare la secvente cu actiune , nu se vede foarte fluid , de la ce sa fie ? conteaza cum setez modul de imagine ? eu il am pe intens

 4. Buna. As dori un sfat cu privire la achizitionarea unui Sony Bravia KD43XF8096 pe care urmeaza sa il folosesc in special la vizionarea de evenimente sportive (fotbal, tenis, etc) dar si la vizionarea de filme si de asemenea pe partea de youtube. Ar fi o achizitie buna? Multumesc anticipat

  • Salut,
   Modelul ales de tine este foarte ok, însă aș recomanda să îți creși puțin bugetul și să alegi un QLED. Modelul 49Q6FN de la Samsung a fost 3300 lei acum câteva zile și excelează din foarte multe puncte de vedere.
   Sony este bun pe partea de imagine, însă partea de smart, dacă nu este Android, ca la modelele mai scumpe, este nasoală. Dacă vrei filme online și youtube… aș zice să renunți la Sony.
   Eu unul mi-am luat 49Q6FN (și sunt fan Sony) și nu regret nicio clipă 🙂
   Aștept feedback cu noul TV ce-l vei duce acasă.
   Mult succes!

   • Mersi de recomandari si sfaturi. Initial am mers pe varianta Sony 43XF8096 dar l-am returnat deoarece am fost dezamagit de calitatea imaginii (culmea) si aici ma refer la prezenta efectului de “dirty screen” prezent la vizonarea de evenimente sportive, jocuri pe consola. Acuma ma gandesc la o varianta cu display VA si direct led (de ex LG 50UK6950PLB sau varianta Samsung 49Q6FN la un buget mai mare). Mersi si sa auzim de bine 🙂

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.