Back
Next

DESPRE TELEVIZOARE

Trăim într-o perioadă fabuloasă atât pentru tehnologiile de vizionare din televizoare cât și pentru conținutul media, producții din ce în ce mai spectaculoase atât ca tehnică cât și ca storytelling (inclusiv în transmisiunile sportive), producții pot fi acum disponibile în sufrageria fiecăruia dintre noi.

Noi ne-am gândit la cât de important este să faci alegerea corectă atunci când îți cumperi un televizor și astfel o să-ți explicăm pe scurt care sunt cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent.

Am împărțit tipurile de conținut în 2 mari categorii, ele fiind create în funcție de tipul de conținut la care te vei uita predominant

               FILM&MEDIA                                                      SPORT&GAMING

                   

 

 

Dar înainte să începem trebuie să menționăm câteva lucruri

  • În acest articol ne vom axa pe televizoarele cu panouri LCD.
  • Deși producătorii marketează toate televizoarele existente de pe piață ca fiind LED (Light Emitting Diode), această denumire reprezintă doar tehnologia de iluminare a panoului și cea a panoului în sine.
  • Despre avantajele și dezavantajele panourilor OLED (Organic LED) vom vorbi într-un alt articol.
  • Televizoarele QLED (Quantum Dot LED) de la Samsung nu dețin o nouă tehnologie de panou așa cum este OLED, ci folosesc tot panouri LCD.
  • Toate televizoarele indiferent de tipul panoului, vor avea un input lag între 20 și 30 ms. INPUT LAG este întârzierea dintre timpul 0, la care s-a trimis semnalul și timpul 1 la care semnalul a fost primit.

În următoarea pagină vei putea afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să achiziționezi un televizor pentru FILM&MEDIA.

 

Back
Next

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.