De câte ori a schimbat Apple standardele

Pentru cei cărora nu le-a trecut supărarea din cauza Apple când a scos jack-ul din ultimele lor modele de smartphone-uri, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, ei bine în acest articol vă vom prezenta cum Apple a mai făcut asta de-a lungul timpului.

În 1998 iMac G3 a fost primul care a scapăt de porturile SCSI (Small Computer System Interface) și ADB (Apple Desktop Bus) care erau folosite pentru a conecta mouși, tastaturi si hard drive-uri, acestea au fost inlocuite cu porturi USB, care urmau sa devina standarde ale industriei.

porturi-apple

În 2008 când au lansat primul MacBook Air, era cel mai subțire și ușor laptop de pe piață la momentul respectiv, dar ca să facă asta au scăpat de portul de Ethernet și de unitatea optica. Lipsa lor nu a afectat foarte multe persoane căci acum în 2016, trebuie să fim sinceri și să ne întrebăm, câte CD/DVD-uri mai folosim?

first-gen-macbook-air

În 2012 Apple a lansat iPhone 5, făcând un bine venit upgrade portului cu 30 de pini, în favoarea conectorului Lightning, care undeva până în 2013 a luat complet locul portului FireWire și pe alte device-uri.

maxresdefault

 

În 2015 MacBook Air 12″ a fost lansat cu un singur port USB Type C, fâcand vâlvă peste tot precum că un singur port nu este de ajuns, dar toată lumea s-a adaptat și a cumparat diverse adaptoare cum de altfel au făcut și pentru celalalte device-uri care nu le ofereau o altă alternativă decât a mai plăti bani în plus pe un adaptor pentru a folosi un periferic mai vechi pe noul device.

 

macbook-air-adapters

Credeți că toate aceste upgrade-uri au fost și sunt făcute ca să scoată mai mulți bani din buzunarele consumatorilor sau prezintă doar avantaje pentru viitor?

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.