De ce Office 365?

Pachetul Office 365 sună a subiect tabu de cele mai multe ori. De ce oare?
Păi există Filelist sau PirateBay, deci îl putem descărca gratuit fără probleme. Dar oare este așa?

Nu are rost să îți explic acum riscurile instalării unui program crack-uit. Probabil le știi. Hackerii care reușesc să genereze chei de licență false nu fac asta pe gratis. O fac pentru date, datele din calculatorul tău. Sau poate pentru puterea de procesare pe care o poți oferi. Nu vreau să par sceptic și paranoic, dar îți pot spune că 30 de lei pe lună pentru pachetul Office 365 nu reprezintă o cheltuială în plus, ci mai degrabă o investiție.

Trecând mai departe, nu contează cum este office-ul din calculatorul tău. Crack-uit sau licențiat, ai nevoie de informații pentru utilizarea lui. Așa că hai să facem o listă ce primești în pachet, și cu ce te poate ajuta fiecare program în parte.

 

 

Skype

Pachetul Office 365 îți oferă 60 de minute gratuite pe Skype lunar, pe toată durata abonamentului. Le poți folosi oriunde în lume, pe orice număr de telefon. Da, știu, nu ai nevoie de minute să suni pe Skype. Dar poate unchiul tău plecat în Italia nu are Skype și vrei să-l suni pe mobil. Minutele internaționale sunt destul de scumpe, la orice operator de telefonie mobilă, așa că mai degrabă le folosești pe cele oferite gratuit de Office.

Ai reușit să-ți înveți mama să folosească Skype, are cont, este totul în regulă și așa mai reușești și tu să o vezi din când în când. Dar te sună să-ți spună că nu-i mai merge contul de Facebook.: “Aa, păi dă-i click acolo și fă aia și..(etc)”. Cu toții am trecut prin asta și mereu ne-am fi dorit să existe o metodă mai ușoară de a-i explica. Data viitoare poți folosi Share Screen din cadrul Skype. Așa vezi direct problema pe care o are mama ta cu contul de Facebook, și știi exact despre ce este vorba. Rezolvi mult mai ușor și scapi de frustrări.

Trecând mai departe, ești la facultate și ai un proiect de grup de făcut. Tu îl suni pe X, Y îl sună pe Z, cutărică face aia și tu faci asta… cam greu de sincronizat și organizat. Ei bine, știm cu toții că poți suna grupuri întregi pe Skype. Grupuri de până la 25 de persoane, dacă faci proiectul cu toată clasa! Sau poate e vorba de o ședință la muncă. Frumos, elegant, din bucătăria ta, cu cafeaua lângă tine, participi la ședință fără stresul de a sta încercuit de șefii și de colegii pe care nu-i suporți.

Mai ții minte unchiul din Italia? Și-a instalat Skype, și la fel ca toate vedetele care au fost în vizită acolo a uitat limba romena. Data viitoare când vorbești cu el vei scăpa de aceasta problemă, fără să intri pe Google Translate. De ce? Păi Skype-ul îți traduce instant conversația în peste 50 de limbi diferite

 

OneDrive

Cu toții căutăm o metodă de a ne păstra amintirile, pozele, filmulețele, fișiere importante, muzică, tot. Cea mai simplă soluție pentru majoritatea? Ai ghicit. Un hard extern. Dar ce te faci dacă data viitoare când conectezi hard-ul la calculator nu îl mai poți deschide? Poate e plin de BAD-uri, poate trebuie formatat.. și uite așa ai pierdut tot ce aveai mai drag de pe el.
Soluția este OneDrive, un serviciu pe care îl folosesc de foarte mult timp și care mi se pare foarte util. De ce?
Am 1TB spațiu de stocare pe cloud. 1TB pe care îl poți obține la prețul de 30 de lei pe lună, alături de toate celelalte programe din suita Office 365. Nu încerc să-l vând, dar țin să te fac să înțelegi că este mai ieftin decât să cumperi un hard extern odată la 2-3 ani, un hard care se poate strica oricând.

Lăsând capacitatea de stocare la o parte, trecem la alte chestii interesante. Fie că ești la plajă, în autobuz sau la munte, poți accesa fișierele tale de oriunde prin intermediul OneDrive: poze, muzică, sau orice altceva. Îți instalezi OneDrive pe telefon sau tabletă, și accesezi același conținut pe care l-ai salvat din calculator pe cloud.

Faza cea mai tare? Îți poți securiza folderele. Așa că indiferent cui îi pasezi telefonul, nu îți va putea accesa și pozele de la revelionul trecut unde.. ei bine, să zicem că ai băut prea mult și ar dăuna imaginii tale dacă le-ar vedea ceilalți.

 

PowerPoint, Excel, Word

Încă din liceu ne temem de cuvintele acestea. Hai să facem proiecte, hai să facem o prezentare. Mai rău, poate este un proiect de grup și este nevoie să lucrezi cu colegii tăi. De acum ai posibilitatea de a face asta, în confortul patului tău, fără a fi nevoie să vă întâlniți toți la cineva acasă. Intră fiecare pe Skype, apoi pe PowerPoint, de exemplu, click pe Share și gata. Îți inviți de acolo colegii, le permiți editarea fișierului și lucrați productiv, împreună, pe aceeași prezentare.

 

OneNote

Ultimul și nu cel din urmă, OneNote. Serviciul pentru notițe pe care îl folosesc de câteva luni, după ce am încercat cele mai bune aplicații de pe piață: Evernote, Wunderlist, Keep de la Google, Todoist, etc. Nu spun că este mai bun decât cele menționate, dar se potrivește mai bine cerințelor mele. Mie unul îmi place să țin totul cât mai simplu, cu cât mai puține conturi conectate. Pe Keep este foarte ușor să-ți sincronizezi totul, dar mi se pare o interfață mult prea plină și obositoare, cu toate că o folosesc de vreo doi ani. Și acum mai intru, din când în când, cu toate că folosesc OneNote, dar îl prefer pe cel din urmă. Aplicația îți permite să ai o agendă portabilă, accesibilă de oriunde, de pe orice dispozitiv, indiferent de sistemul de operare. Și poți face efectiv tot. Vrei să-ți faci lista de cumpărături? Completezi toate ingredientele pentru pizza pe o listă, și când ai ajuns la supermarket le bifezi rând pe rând, fără să uiți nimic! Ești la un curs și ai nevoie să notezi ce zice profesorul? Deschizi o pagină nouă, și te apuci de scris. O poți face chiar și cu un stylus, dacă nu tastezi destul de repede. Poate a sunat clopoțelul, toată lumea se ridică din bănci, și tu nu ai apucat să scrii tot ce era la tablă. OneNote îți permite să iei notițe și sub formă de poze, așa că poți face o poză schemei desenate de profesor, și o salvezi în continuarea cursului, facilitând astfel și procesul de învățare.

 

 

Pachetele Office pot fi achiziționate la un preț mic la eMAG.

 

 

 

Citește și:

Cum alegi un laptop pentru gaming

5 COMENTARII

  • Salut, Dan.
   Dacă ai Office 365 Personal poți plăti 299.99 pentru un an sau 29.99 pe lună, iar in cazul 365 Home 42.99 pe lună sau 429.99 pe an. Astea sunt prețurile de pe site-ul microsoft și doar de acolo poți face abonament lunar. Recomand să il iei din retail pe un an, ajunge mai ieftin!

  • Salut Andrei,
   Depinde ce ai nevoie.
   Office 365 este un abonament pe care trebuie să-l plătești anual. Dacă luăm în considerare prețul actual de 280 de lei pentru 1PC/1Persoana ar însemna undeva la 23 de lei pe lună. Primești word, excel, powerpoint și toate cele plus 1TB spațiu stocare plus outlook cu upgrade la zi.
   Dacă iei office pe viață, cum ar fi Home and Student 2016, rămâi cu varianta office pe 2016, fără posibilitate de upgrade și nu ai decât programele de bază: word, excel, powerpoint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.