PGL anunţă noi informaţii cu privire la cel mai aşteptat turneu din această primăvară. Atât românii, cât şi cei din afară sunt cu ochii pe primul Major organizat la noi în ţară.

Faptul că organizatorii au ales România pentru un turneu de o asemenea amploare, chiar cel mai mare desfăşurat vreodată în Bucureşti, nu poate decât să ne bucure şi să ne strângă în sala Polivalentă timp de 3 zile. Cu toate că au fost discuţii legate de preţul biletelor, entuziaştii nu s-au dat înapoi şi şi-au asigurat un loc măcar pentru ziua de Duminică, ziua marii finale. De mult comunitatea românească de Dota 2 s-a plâns că scena profesionistă din ţară este aproape inexistentă şi că şi-ar dori să găzduim câteva evenimente. PGL a ţinut cont de doleanţele jucătorilor şi a adus aici un Major. Aşa cum precizează şi pe Reddit, doresc ca acest turneu să decurgă în condiţii excelente, fără întreruperi sau alte impedimente. Doar avem cel mai rapid şi cel mai ieftin internet din lume, nu este adevărat?

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem programul turneului ce va avea loc în perioada 4-11 martie în Bucureşti, sala Polivalentă.

Despre echipe: Europa și CIS / America de Nord și de Sud / Asia de Sud Est și China

4 – 7 martie – online

Prima etapă, desfășurată fără spectatori este faza grupelor în care toate meciurile vor fi Bo1 pentru a se decide supremaţia celor care vor ajunge în următoarea etapă. Frumuseţea formatului “Swiss” este aceea că, fiecare echipă va juca cu fiecare până ce învingătorii (echipa care a adunat cele mai multe victorii) avansează în “high group”. Programul începe zilnic la ora 09:30 şi se preconizează că ultimul meci al serii se va disputa la 20:30. Astfel, vom avea patru zile intense cu meciuri non stop.

Cea de a doua etapă se va desfăşura cu public, la sala Polivalentă, unde oricine este bine venit să vină să îşi încurajeze favoriţii, să obţină autografe sau să se pozeze cu idolii săi.

Vineri, 9 martie

10:45 – Preshow

Începând cu ora 11:00 se vor da startul celor 3 meciuri ale sferturilor de finală, acestea fiind Bo3. Atenţie, ultima serie începe la ora 18:00!

Sâmbătă, 10 martie

Programul începe la aceeaşi oră, 10:45 şi se vor juca 3 serii Bo3. Interesant este faptul că semifinalele nu se vor disputa în ziua finalei aşa cum procedează majoritatea organizatorilor. Aşadar, luaţi-vă bilete şi pentru cea de a doua zi! (aviz celor care şi-au procurat doar pentru Duminică în speranţa că vor prinde atât finala cât şi semifinala).

Duminică, 11 martie

13:30 – Preshow

14:00 – Marea finală (Bo5)

De notat este faptul că meciurile disputate în aceste 3 zile vor fi single elimination bracket, asta însemnând că, cine pierde o serie va pleca acasă.

Iubiţii şi talentaţii

Lista cu talentele ce vor fi prezente în Bucureşti a fost de asemnea anunţată. Nume mari precum Redeye (care va fi host-ul), Capitalist sau Sir Action Slacks vor fi pe scenă gata să încingă atmosfera! Ca şi comentatori trebuie să îi numim pe marele Tobiwan, Purge şi Sunsfan care este pentru prima dată în România. Hype enough?

Detalii The Bucharest Major: Talente

Echipa Techvibe va fi prezentă la eveniment şi va încerca pentru cei de acasă să obţină cât mai multe informaţii și imagini. Sperăm totuşi că vom striga împreună pe arena ticsită cu oameni veniţi din toate colţurile lumii!

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.