E3

Despre E3

La The Electronic Entertainment Expo, cunoscut de toți gamerii ca și E3 se desfășoară cel mai mare congres de jocuri. Ca în fiecare an, Ubisoft, Sony, Nintendo, XBOX, Bethesda şi multe alte companii îşi etalează noile jocuri care mai de care mai fascinante pentru pasionați.

Evenimentul de anul acesta a avut loc  în Los Angeles între 10 şi 15 iunie, fiind  unul de zile mari. Gamerii şi curioşii din toate colţurile lumii s-au strâns  pentru a fi martori la dezvăluirea celor mai aşteptate jocuri ale anului.

De-a lungul a 5 zile au fost prezentate sute de serii mult aşteptate, trailere legendare și s-au aflat datele de lansare a acestora. În plus, oamenii au avut locuri special amenajate unde s-au putut juca secvențe din noile jocuri.

Să aruncam o privire asupra celor mai înflăcărate jocuri ale congresului:

Assassin’s Creed Origins

 

Ubisoft a confirmat în urmă cu doi ani că în 2016 nu se va lansa un nou Assassin’s Creed. După un an întreg  de așteptare, 2017 părea să fie anul în care visul fanilor se va împlini.

În cadrul congresului E3, Ubisoft a confirmat lansarea  Assassin’s Creed Origins, un joc mult aşteptat a cărui acţiune va avea loc în perioada de glorie a Egiptului antic. Odată cu dezvăluirea trailerului şi a gameplay-lui,  Origins promite să ducă fanii seriei în era Cleopatrei, la originea creării frăţiei. Jucătorul intră  în rolul lui Bayek, un asasin egiptean ce poate explora toată coasta Nilului alături de camaradul său, vulturul.

Alături de un nou still de combat, noi arme şi inamici de asasinat, vom avea ocazia sa ne duelăm cu gladiatorii în arene și să explorăm coasta Nilului.  Dezvoltatorii jocului promit că vom avea parte de cea mai mare hartă creată până  acum, iar spoilerele spun că vom putea explora Grecia antică şi Imperiul Roman.

Jocul se va lansa pe 27 octombrie 2017.

 

Far Cry 5

Producătorii Far Cry au insistat să păstreze tema jocului de până acum: un open world unde poţi să împuşti, să detonezi, să te prăbuşeşti în orice. Acţiunea va avea loc pe pământ american, în timpul războiului dintre US Marshal Service şi Joseph, liderul cultului religios Hope County.  Jucătorul  va fi ajutorul şerifului, acompaniat de un câine care te va proteja la fiecare pas (te duce cu gândul la Dogmeat din Fallout 4).

Motto-ul Far Cry “Us vs them” este cel care ne-a atras de-a lungul anilor să ne pierdem în acest Open World spectaculos. Nici Far Cry 5 nu se va lăsa mai prejos, vom avea parte de bătălii sângeroase între americani în ceea ce pare a fi un scenariu rupt din filme.

Jocul se va lansa pe 27 februarie 2018.

 

Destiny 2

După 3 ani de la lansarea jocului Destiny, fanii au avut timp suficient să aspire la ceva nou. Echipa de la Bungie a anunţat oficial lansarea Destiny 2 anul acesta şi speră să captiveze din nou fanii acestui Sci-Fi shooter. Jocul continuă povestea lui Traveler, care încă se afla prin Earth’s Last City, aflat sub asediu de către Primus Ghaul şi Red Legion. Misiunea zguduitoare de început te duce cu gândul la Call of Duty.

Cu o multitudine de misiuni noi, jocul promite să ţină fanii lipiți de scaune. Totul sună frumos şi spectaculos, dar unii fani şi-au exprimat deja îngrijorarea la congres în cea ce priveşte Raid-ul. Aceştia sunt curioşi de următorul aspect: dacă Bungie va reuşi să lămurească golul lăsat în urmă între sfârşitul poveştii  jocului şi începutul Raid-ului.

Jocul se va lansa pe 6 septembrie 2017.

 

A way out

Un nou co-op va fi disponibil în 2018 unde vom avea ocazia să intrăm în rolul a doi deținuți ce încearcă din răsputeri să evadeze dintr-o închisoare. Produs de către aceeaşi companie ce a lansat Brothers: A Tale of Two Sons, jocul taie ecranul jucătorului în două, urmărind două personaje simultan. Posibil de jucat doar co-op, jocul urmărește povestea lui Vincent şi Leo, doi deținuți ce reuşesc să evadeze. Planul lor este să jefuiască o benzinărie în anul  1970 şi să scape de poliţie cu orice preţ.

Trebuie menţionat că, ca şi în orice alt joc ce implică jafuri şi ucideri, orice acţiune are şi reacţiune. De aceea, este crucial să cooperezi cu partenerul tău să luaţi cea mai bună decizie care să va aducă profit, dar să nu pună poliţia pe urmele voastre.

Nu se cunoaşte încă data lansării exacte, tot ce au dezvăluit până acum dezvoltatorii este că jocul va fi lansat la începutul lui 2018.

 

Middle Earth: Shadow of War

Cu toţii am fost profund fascinaţi de Shadow of Mordor, un joc care ne permite să pătrundem în lumea celebrei serii Stăpânul Inelelor. Cu un peisaj bogat în culori ce par să iţi taie respiraţia, acţiunea nu va avea loc doar in Mordor.

Jocul continuă povestea lui Talion, eroul legendar pe jumătate mort care abia a craftat un nou Inel al Puterii. Una peste alta, Talion caută să își întemeieze propria sa armată de orci și să preia controlul în Mordor de la Sauron. Asemeni jocului anterior, Talion își împarte puterea cu Celebriombor, un spirit de Dark Elf celebru care îl ajută cu o sumedenie de puteri mitice.

Pe lângă cunoscutele misiuni de asasinare a orcilor (similare cu cele din Assassin’s Creed), jocul aduce un mare plus când vine vorba de campanii Siege. Aici chiar se va face simțită vastitatea și efortul cu care a fost creat jocul, permițând jucătorului să simtă complexitatea  sistemului Nemesis, care a fost cu mult îmbunătățită.

Shadow of War pare să fie un puternic pas înainte în ceea ce priveste lumea RPG-urilor.

Jocul se va lansa pe 10 octombrie 2017.

 

Need for Speed Payback

Celebrul joc de curse Need for Speed revine în forță sub forma unei noi prezentări centrate pe personalizarea mașinii.  Factorul determinat în câștigarea curselor va fi în funcție de cum îți personalizezi mașina și prin ce mijloace vei putea scăpa de poliție.

Explorează noile locații din Fortunate Valley alături de o multitudine de personaje precum: Tyler the Racer, Mac the Snowman și Jess the Weelman. Viața la viteze mari sună fascinantă, însă trebuie să ai  grijă cu poliția, care revine în joc și va încerca cu orice preț să te prindă. Asemenea peripeții vor putea fi evitate cu ajutorul noilor clase de mașini: Race, Drift, Off-Road, Drag and Runner, care vor putea fi personalizate după placul fiecăruia.

Jocul se va lansa pe 10 noiembrie 2017.

 

Skull and Bones

Assassin’s Creed: Black Flag a fost de mulți considerat cel mai bun joc al seriei, dar putea fi și mai palpitant cu mai multe corăbii pe mare și mai puține asasinări. De aceea, Ubisoft va lansa anul viitor Skull and Bones, un multi-player exclusiv cu pirați, corăbii, bătălii pe mare și nu numai.

Navighează oceanele împreună cu echipajul tău și personalizează-ți corabia în acest Open World cu totul spectaculos. Fiind nevoie de o coordonare precisă în echipă, acest joc va deveni dificil o dată ce un membru al echipajului tău rămâne în urmă sau o corabie inamică te atacă și ești expus.

Înscrierile pentru Beta sunt deja disponibile. Puteți să vă înscrieți aici.

Jocul se va lansa in toamna lui 2018.

 

Star Wars: Battlefront 2

Dacă fanii Stăpânul Inelelor își vor primi deliciul pe anul acesta, nici fanii Star Wars nu vor rămane mai prejos. Producătorii EA au anunțat că Battlefront 2 este pregătit de lansare, așa ca pregătiți-vă săbiile laser!

Povestea jocului începe imediat după explozia Death Star 2, personajul principal având ocazia să cutreiere prin The Empire without an Emperor. Dezvoltatorii au ținut să menționeze că doresc să umple golul lăsat în urmă de către filme. Astfel jucătorul are ocazia să devină una cu Imperiul și anume să intre în pielea lui Iden Varso, un comandant Imperial. Iden nu va fi unicul personaj ce poate fi jucat, Luke Skywalker și Kylo Ren fiind și ei parte din poveste.

Conform spuselor celor de la EA, Iden va fi personajul negativ al poveștii, încercând să poziționeze jucătorul  să privească lucrurile de partea intunecată.

Battlefront 2 va putea fi jucat atât single player cât si multiplayer, vei putea explora galaxia alături de Iden și vei savura povestea acestea pe măsură ce se desfășoară.

Jocul se va lansa pe 17 noiembrie 2017.

 

Battlefield 1: In the name of the Tsar

Următorul mare expansiunea Battlefield 1 a fost demult anunțată și știută de către fani, dar abia acum în cadrul  E3 a fost dezvăluit si trailerul jocului. Acesta ne va duce departe înspre est, mai exact pe fronturile rusești. Battlefield 1 va dispune de 8 hărți noi și 2 hărti pe timp de noapte care vor putea fi jucate cu celebrul Russian Women’s Battalion of Death. Retrăiește acele momente istorice alături de acest batalion faimos care va face eforturi mari să țină  armata austro-ungară departe de frontierele rusești.

Posesorii Battlefield 1 ce dispun de Premium Pass vor avea ocazia să experimenteze jocul cu 2 săptămâni înainte de lansarea sa oficială.

Jocul se va lansa în septembrie 2017.

 

Dishonored 2: Death of the Outsider

Acest joc nu este un expansion! Este un un nou steath stand-alone cu un protagonist pe nume locotenentul  Billie Lurk.  Dacă lumea îl cunoștea mult prea bine deja pe Corvo Attano cu abilitățile sale, Billie Lurk promite să fie un personaj cel puțin pe măsură. Înarmat cu abilități noi, Lurk se aliază cu Daud “The knife of Dunwall”  în încercarea de a asasina o creatură supranaturală cu doi ochi negri.

Având parte de un nou caracter, acest lucru înseamnă arme și gadget-uri noi, dar mai ales abilități noi. Dezvoltatorii au discutat de faptul că Lurk va avea parte de skill-setul lui Corvo și Emily din jocurile precedente, dar în special de “displace”, noua abilitate semnatură a persojului ce îi va permite să se deplaseze prin pereți.

Jocul se va lansa pe 15 septembrie 2017.

 

Monster Hunter: World

Fanii seriei au avut parte de o surpriză anul acesta: tocmai au aflat că Monster Hunter: World va fi disponbil și pentru PC. Un co-op Open World unde vor avea parte de ciclul zi-noapte, mediu înconjurător exploziv cu un eco-sistem viu, precum și arme unicate cu hookshot.

Jucătorul intră în rolul vânătorului care este trimis în diferite expediții de cercetare pentru a descoperi cât mai multe despre această lume nouă. O astfel de acțiune cere și un sacrificiu și de aceea jucătorii vor trebui să aibă mare grijă pe traseu deoarece nu sunt singurii în căutare de informații sau hrană.

Pasionații vor mai avea de așteptat deoarece jocul va ajunge pe PC abia în 2018.

În concluzie, după acest E3 putem spune că ne asteaptă un an plin de jocuri care de care mai fascinante și ne vom afla în situația dificila de a nu ști ce să jucăm prima dată.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.