O nouă provocare: EcoTravellers, un Youth Exchange în Italia

youthexchange

Gata cu examenele! Anul acesta am fost pedepsită. După ultima sesiune a urmat susținerea lucrării de licență și admiterea la master.  A venit momentul super-așteptat, acela al vacanței.

Precizare: Încă am momente când mă simt vinovată că nu scriu/învăț, dar îmi trece când realizez că am terminat cu această grijă pentru următoarele luni.

Ar trebui să sărbătoresc această libertate, nu-i așa?

Ei bine, mâine înainte de prânz am avion către Bari. Îmi voi lua zborul către frumoasa Italie, unde îmi voi petrecere următoarele 12 zile.

Este vorba despre un proiect Erasmus+, un Youth Exchange în care vor participa tineri din România, Estonia, Spania, Bulgaria, Italia și Cehia. Titlul proiectului este EcoTravellers, iar scopul acestuia este să promoveze ideea de protejare a naturii prin activități în aer liber.

 

youthexchange

green-47700_960_720

Ce voi vedea în tot acest timp?

Multe locuri frumoase din provincia Puglia: Bari, Lecce, Ostuni, Otranto, Polignano a Mare, Policoro, Taranto, Porto Selvaggio.

 

youthexchange

green-47700_960_720Ce activități voi desfășura?

Am aruncat un ochi pe program și am văzut numai chestii super interesante: activități de team-building, lecții de construit corturi din lemne și din frunze, de făcut noduri, un workshop de yoga și de meditație, călătorii pe bicicletă și în canoe, pedal-boarding și concursuri de gătit slow food. Scopul tuturor acestor activități este să ne ajute să supraviețuim în natură și să ne învețe cum să fim travellers, nu tourists.

 

youthexchange

 

Primul pas pentru a fi un călător fără pretenții a fost deja făcut: mi-am împachetat toate lucrurile într-un singur ghiozdan, pe care abia aștept să-l port mâine.

Voi reveni cu mai multe detalii când voi trage o linie sub lucrurile pe care le-am învățat din această experiență.

 

Să înceapă vara (și pentru mine). Yaaayyy! <3

PS: pizza, paste și înghețată, ale mele sunteți!

 

 semnatura

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.