eMAG cumpără PC Garage

eMAG a anunţat pe 15 Aprilie 2016 preluarea PC Garage, magazin specializat în produse IT şi electronice, dezvoltat de antreprenorul Marius Ghenea, potrivit unui anunţ al companiei.

“Această tranzacţie reprezintă trecerea PC Garage într-o etapă superioară din punctul de vedere al dezvoltării business-ului, în România şi regional. În plus, este o recunoaştere atât a valorii echipei PC Garage, condusă excelent de colegul şi asociatul meu Traian Cristea, cât şi a modelului de business specializat al companiei, o construcţie solidă şi pe termen lung, începută în 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile şi continuată de Traian şi colegii noştri de echipă începând din 2009”, a spus Marius Ghenea, fondatorul PC Garage.

În urma achiziţiei, PC Garage îşi va dezvolta independent brandul şi echipa. PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general.

“PC Garage este un nume puternic şi apreciat care a reuşit să crească prin servicii bune oferite clientului, prin specializare şi cunoaştere foarte bună a produsului şi a industriei. Apreciez comunitatea puternică din spate şi oamenii talentaţi din echipă. Având în vedere creşterea industriei de jocuri peste tot în lume şi poziţionarea foarte bună a PC Garage în această zonă, vom investi în dezvoltarea regională şi creşterea gamei de produse şi servicii”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Traian Cristea, director general PC Garage, spune că  “în cei 11 ani de când e pe piaţă, PC Garage şi-a creat reputaţia de specialist în soluţii de IT şi gaming, care stă foarte aproape de clienţi printr-o comunitate pasionată. Am ajuns la un punct în care ne-am dorit să ne dezvoltăm mai departe şi eMAG este cel mai bun partener pe care îl puteam avea. Împărtăşim multe valori şi dorinţa de a le oferi clienţilor cele mai bune servicii. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe pieţe noi.”

PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate. Tranzacția se va finaliza după primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

 La ce să ne așteptăm? Păi, în primul rând la o varietate mai mare de produse la ambele magazine. Dar, ce-i mai important și mai interesant e dorința exprimată de Iulian Stanciu de a se implica pe piața de jocuri. Adică gaming. Ce ne poate aduce nou asta? Să sperăm că vor fi campionate noi, că doar așa se câștigă gamerii ca și clienți, poate colaborări cu organizații de esports, cine știe?

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.