D-Bucharest ONE: Finala

Primul mare turneu de Dota 2 din cadrul D-Play a luat sfârșit! Jocuri intense, jucători concentrați și casteri care aspirau la o gură de apă în pauzele dintre meciuri.

Înainte să povestim  despre turneul ce a avut loc în București la showroom-ul eMAG, să discutăm puțin despre ce a însemnat D-Bucharest ONE pentru România. DBO a fost un eveniment organizat de D-Play cu sprijinul eMAG, ASUS și Logitech. Turneul a fost dedicat pasionaților de Dota 2 de la noi din țară care doreau să se afirme. Special gândit pentru comunitatea româneasca, DBO a fost cel mai mare turneu de Dota 2 organizat în România.

Privind în urmă, au avut loc  6 runde de calificări, desfașurate de-a lungul a 6 săptămâni. În fiecare weekend s-au jucat intens meciuri care mai de care mai sângeroase, echipele luptând pentru un loc la finala din București. Pe lângă aceste 6 echipe, s-au alăturat încă două (una aleasă de comuitate prin vot și una aleasă de echipa D-Play). După îndelungi discuții cu jucătorii si cu echipa D-Play dar si cu echipa de organizare, s-a stabilit o nouă abordare a finalei. S-a decis că este favorabil pentru toti să se scurteze din timpul evenimentului. Astfel,  ținând cont de faptul că LAN-urile se prelungesc până la ore târzii, s-a luat în considerare schimbarea agendei. Acest lucru a constat în reducerea echipelor participante la jumătate. Sistem turneului pentru sferturile de finală a fost stabilit ca și BO1 (Best of One). În urma meciurilor jucate, au rămas doar 4 echipe: Team Moriarty, Team ZU, Elitte Puppets și Team DOGS.

Timpul a trecut cu pași repezi. Finala a luat loc într-o frumoasă dimineată de 10 iunie în București. Acolo, echipa D-Play alături de ASUS și Logitech a avut plăcerea de a oferi participanților și curioșilor o sală demnă de un adevărat LAN. Aranjată cu calculatoare, monitoare, scaune, tastaturi, mouse-uri, căști și microfoane de înaltă calitate.

După ce s-au finalizat toate testele de sunet și stream, au început sa apară încetul cu încetul și jucătorii. Unii mai timizi, alții mai vorbăreți, aceștia și-au primit pe rând brătările personalizate pentru turneu de la organizatori. Alături de jucători s-au alăturat și familiile acestora, prietenii lor dar și curioși ce vroiau să urmărească live evenimentul. Nu s-a stat mult pe gânduri, jucătorii s-au așezat la mese, casterii la pupitru și s-a început în forță cu primul meci dintre Team DOGS  și Team ZU, din care Team ZU a ieșit învingătoare, asigurându-și primul loc în finală.

A urmat la scurt timp cel de-al doilea meci dintre Elitte Puppets si Team Moriarty, învingători ieșind Moriarty. Cele două meciuri au fost spectaculoase pentru ambele echipe, cu concentrare maximă din partea jucătorilor, dar și intens comentate de către casterii D-Play.

De menționat este că în pauzele dintre meciuri au avut loc giveaway-uri pentru publicul oline dar și pentru cei aflați în showroom. Tot ce trebuiau să facă cei din public era să răspundă la o întrebare afișată pe stream, iar primul care răspundea corect primea un goodie bag de la ASUS.

Imediat după cele două meciuri, s-a jucat finala mică, echipa câștigătoare intrând in posesia premilor oferite pentru locul 3. Băiețiii de la Elitte Puppets si Team DOGS s-au făcut comozi pe scaune și cu emoții au început draftul. Meciul a fost scurt, iar Elitte Puppets au ieșit învingători, ocupând astfel locul 3 în cadrul turneului.

După încă o pauza scurtă, toți cei prezenți în showroom-ul eMAG și-au îndreptat atenția spre marea finala dintre Team Moriarty și Team ZU. Finala s-a jucat BO3 (Best of Three), toata lumea așteptând cu sufletul la gură să se înceapă draftul. Ambele echipe au dat totul și au oferit publicului scene de neegalat. Câștigatorii primului meci au fost cei din Team Moriarty după 33 de minute jucate cu concentrare și atenție maximă. Troll Warlord si Outworld Devouror și-au dovedit eficiența pentru Moriarty, aducându-i pe băieți cu un pas mai aproape de marele premiu. După o scurtă pauză in care echipele s-au resetat, aceștia și-au reluat locurile pentru cel de-al doilea meci din cadrul marii finale. In acest meci, ZU îi abordează pe Sven și Templar Assassin, doi eroi care deja le-au adus celor de la ZU succesul în calificări. Strategia acestora funcționează, astfel ZU câștiga cel de-al doilea meci după 58 de minute. În aceasta clipă, nu se știa cine va ieși câștigător.

Începe și cel de-al treilea și ultimul meci din finala. Team ZU fac combo cu Sven și Dark Seer, iar Team Moriarty îi aleg pe Magnus, Lifestealer și Witch Doctor. Meciul evoluează cu un ușor avantaj de gold pentru ZU, dar în minutul 12, după o greșeală a lui Butelie (jucându-l pe Magnus), cei de la Moriarty rămân cu 4 jucători. Băieții nu dau GG, aceștia joacă in continuare, chiar și cu un om în minus. Deși au luptat din răsputeri în inferioritate numerică, Team Moriarty pierd meciul după 35 de minute.  Astfel, Team ZU sunt câștigătorii D-Bucharest ONE, iar Team Moriarty căștigă locul 2.

A fost un turneu impresionant unde toți participanții (atât jucătorii cât si cei din public) și-au demonstrat pasiunea pentru acest joc, Dota 2, care a devenit unul de talie mondială.  Odată cu D-Bucharest ONE, s-a dovedit că și in România se poate juca Dota de calitate, iar acesta este doar startul. Sperăm sa vedem în viitor si alte turnee de sporturi electronice, această industrie fiind într-o permanentă dezvoltare și schimbare.

 

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.