Fitbit achiziționează Pebble pentru 40 milioane de dolari

Fitbit a achiziționat Pebble pentru 40 de milioane de dolari, iar acestea au fost confirmate saptamâna trecută când cele doua companii au ajuns la o înțelegere mutuală în privința achiziției.

Co-fondatorul și CEO-ul Fitbit James Parker a afirmat că: “vedem asta ca o oportunitate în a ne extinde poziția noastră ca lider în categoria de wearables”.

O dată cu această achiziție, Fitbit a păstrat în mare partea angajatii pe posturile de ingineri software.

De altfel este foarte posibil ca orice utilizator care detine un wearable de la Pebble să nu mai beneficieze de garanție și nici de viitoarele update-uri software.

Pebble a fost lansat în 2012 ca un proiect pe Kickstarter din care și-a câștigat renumele pentru un wearable cu display e-paper și cu o durată lungă de viață a bateriei, aproximativ 5 zile cu o singură încărcare.

Compania anunțase lansarea pe Kickstarter a Pebble 2 și Pebble Time 2, dar conform multor surse, compania avea probleme financiare majore și se străduia să continue să funcționeze și să lanseze noile produse, de aceea în momentul de față campania aceasta a fost anulată, iar cei care au ajutat la finanțarea ei vor primi o rambursare a banilor în următoarele 4-8 săptămâni.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.