După anunțul oficial al noului sezon DPC, am aflat ca ESL One Hamburg 2018 va avea loc în afara circuitului profesionist.

Deși acest campionat nu va pune la bătaie puncte DPC, își va păstra data anunțată inițial, respectiv 23-28 Octombrie.

Pentru a le permite echipelor un moment de glorie mai de durată, se va introduce un nou format (ca sa nu apară discuțiile de la ESL Birmingham):

-12 echipe

-6 zile de competiție

-Group Stage diferit, după cum urmează:

2 grupe a câte 6 echipe meciuri BO2 (best-of-two), cu câte 10 meciuri în grupă pentru fiecare echipă

-Playoff cu double elimination:

4 echipe în upper bracket (primul și al doilea loc din grupe)

4 echipe în lower bracket (al treilea și al patrulea loc din grupe)

-meciuri BO3 (best-of-three)

-finala BO5 (best-of-five)

Acest format le va da echipelor participante cel puțin 10 meciuri de jucat înaintea primei eliminări. Main event-ul, desfașurat cu dublă eliminare le va permite celor mai bune 8 echipe să joace în fața fanilor în Barclaycard Arena, față de doar 6 echipe, cum am avut la ultimul eveniment.

Ca să recapitulăm, vom avea în ziua evenimentului principal 3 meciuri BO3, vineri și sâmbătă, iar ziua de duminică va fi rezervată finalei din lower bracket și marii finale, BO5. Cu toate că acest format a redus numărul echipelor participante de la 16 la 12, mi se pare o aborare mai bună decât cea din Marea Britanie, mai devreme menționată, când foarte multe echipe nici nu au apucat să se dezmeticească, formatul fiind BO1 (best-of-one). Așteptăm cu nerbăbdare toamna și începerea noului sezon, dar și a evenimentelor de genul, care promit DOTA de calitate.

Biletele se pot achiziționa de aici.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.