Google lanseaza in 2017 sistemul de operare Fuchsia

Google lucreaza anual la ceva nou. In ultimii ani a avut o evolutie fulminanta, iar anul acesta nu se lasa mai prejos. Se lucreaza intens la un nou sistem de operare care va fi scalabil si se va numi “Fuchsia”. Noul sistem de operare este inca in lucru, conceptul pe care specialistii Google doresc sa il creeze este o combinatie intre  Chorme OS si Android, sisteme de operare  care sunt in plina dezvoltare  pentru calculatoare dar si pentru telefoanele mobile.

Fuchsia  va fi un sistem de operare lightweight care va rula pe toate dispozitivele conectate la Internetul Lucrurilor, adica la toate tipurile de electrocasnice, televizoare si telefoane mobile. In timp, Google doreste ca sistemele Chrome Os si Android sa fie inlocuite de Fuchsia.

Pink+Purple=Fuchsia

Noul proiect semnat Google are ca si descriere doua cuvinte foarte colorate: Pink+Purple= Fuchsia, acest nou sistem de operare fiind unic si foarte interesant. Componenta sa principala nu este creata pe baza sistemului de operare Linux, ci foloseste proiectul LittleKernel si se numeste Magenta. De-a lungul timpului, Magenta s-a dezvoltat atat pentru laptopuri dar si pentru smarphone-uri si tablete.

Din proiectul Fuchsia, Google mai lucreaza si la Dart si Flutter. Dart-ul este limbajul de programare utilizat, iar interfata grafica, care sa respecte principiile grafice Google este data de Flutter. Fuchsia va avea tot o interfata asemanatoare cu cele pentru aplicatiile Android si Chrome OS si va oferi suport pentru procesoarele ARM de 64 biti si de 32 dar si pentru PC-urile cu procesoare de 64 de biti.

Noul proiect Google are un potential imens si va putea fi o alternativa pentru dispozitivele IoT  si se doreste a fi un sistem de operare universal, scalabil care sa ruleze pe toate tipurile de dispozitive. Momentan, sistemul de operare Fuchsia este intr-un stadiu incipient de dezvoltare, urmand ca anul acesta sa se extinga, sa fie gata pentru testare beta, iar anul viitor, in 2017 sa fie lansat.

Pentru mai multe detalii: Wiki

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.