Gorescript: Noul joc lansat pe Steam produs de un clujean

Gorescript este special conceput pentru gamerii old-school.  Produs de Sergiu Bucur, Gorescript reprezintă o încercare îndrăzneață a producătorilor români de a ținti atât piața autohtonă cât și cea internațională.

Lansat de curând pe Steam, jocul are propriul său engine inspirat din clasicii Doom si Quake. Un first person shooter care nu necesită mult spațiu de stocare și memorie reprezintă jocul ideal pentru vacanța de vară, făcut să ofere o experiență gameplay intensă.

Am stat de vorbă cu reprezentatul de marketing de la Amused Sloth,  Adrian Rusu, despre povestea jocului,

Techvibe: Ne bucurăm să vedem producători români care lucrează intens la jocuri românești. Povesteste-ne puțin despre GoreScript.

Adrian Rusu: Gorescript este un first person shooter inspirat din marii clasici ce au definit genul. Ai 18 niveluri la dispoziție pentru a le explora și curăța de monstruozități, și 5 dificultăți – de la Easy la Masochistic.

În același timp, este și un urmaș al Gorescript Classic, un joc dezvoltat în JavaScript care are 350.000 de utilizatori.  Jocul este dezvoltat într-un engine custom-made, are o estetică simplă și este făcut să ofere o experiență de gameplay intensă, la viteză mare și care să te țină în priză.

Techvibe: Nostalgia marilor clasici a dus la crearea jocului cu o astfel de grafică?

Adrian Rusu: Este evidentă influența shooterelor din anii `90 iar dezvoltatorul Gorescript, Sergiu e un mare fan al acestora. Chiar și jucătorii noștri simt acea nostalgie și influența ei în Gorescript, fiind cel mai frecvent feedback primit despre joc.

Techvibe: O veste excelentă pentru gamerii old-school! Cât de complex este jocul?

Adrian Rusu: Jocul este destul de direct, ia o armă sau mai multe, și incearcă să navighezi prin nivel. E alegerea ta dacă vrei să cureți complet nivelul de monștri și alte arătări sau dacă vrei să alergi ca bezmeticul spre final. Dacă vorbim despre dificultate avem 5 niveluri, care într-adevăr pot să schimbe destul de mult experiența de joc. Nivelul de dificultate Masochistic nu este pentru cei slabi de înger, în acest mod nu ai nici măcar partea de HUD care să îți ofere informații despre muniție și viață. Astfel jocul capătă o ușoară aromă de survival-horror. Modurile de joc Blackout și Permadeath fac din Gorescript o experiență mai strategică, muniția devine și sursă de lumină, respectiv, fiecare mișcare trebuie gândită sau riști să iei jocul de la capăt. Noi spunem că Gorescript poate fi abordat în mai multe moduri și are ceva de oferit atât celor care vor să descopere absolut toate secretele din niveluri, cât și amatorilor de speed-running sau celor care sunt fani ai mesajului ”You died!”.

Techvibe: Ne duce duce cu gândul la Dark Souls. Care este, pe scurt, povestea din joc?

Adrian Rusu: Illuminati și niște Pacmani diabolici (sau chifteluțe suedeze) vor să îti facă felul într-un labirint aflat în spațiu. Cam aceasta ar fi dacă am pune cap la cap presupunerile jucătorilor și a celor care au scris recenzii sau au facut Let’s Play-uri despre Gorescript.

Gorescript nu are neapărat o poveste, este mai mult un cadru. Seamănă cu un film din anii `80 despre un joc pe calculator și are un pic din acele filme care au încercat să surprindă universul din interiorul unui joc. The Last Starfigher sau Nightmares sunt niște exemple de referință.

Techvibe: La ce arme să ne așteptăm și cu ce abilități putem jongla?

Adrian Rusu: Jocul pune la dispoziție 6 arme, 5 pentru distanță și una pentru aproape. Ciocanul și scutul sunt destul de interesante și poți, cu puțină îndemânare, să respingi proiectilele înapoi în inamici. Armele variază de la favorita tuturor, pușca, la lansatorul de rachete și hyper-blasterul, extrem de bune pentru a curăța încăperi întregi. La capitolul power-ups avem cizmele Anti-Grav care îti permit să sari dar să și omori inamicii când sari pe ei, Blood-lust Goggles care absorb viața inamicilor, și încă câteva surprize care schimbă abordarea nivelurilor.

Techvibe: Există 5 nivele de dificultate. Să ne așteptăm la dificultatea din Dark Souls în cadrul jocului?

Adrian Rusu: You died!  Există o combinație de dificultate cu moduri de joc pe care o recomandăm doar celor care au parcurs jocul cel puțin o dată. Masochistic Black-out Permadeath. Să zicem că doar un procent foarte mic din jucători au obținut acel Achievement.

Techvibe: Sperați să aveți succes pe Steam cu jocul?

Adrian Rusu: Ca orice producție de scală mică sperăm să fim observați. Jocul are deja câteva comentarii pozitive din partea presei și din partea unor nume internaționale destul de cunoscute cum ar fi Rock Paper Shotgun și PC Gamer. Chiar si local, am avut parte de un “Let’s Play” romanesc de la IHATEPINK, căruia i-a plăcut jocul, cred că și din cauză că rozul e complet absent în Gorecript.

Techvibe: Să vorbim puțin despre producători. Echipa voastră este formată doar din români?

Adrian Rusu: Echipa e în mare parte formată din români mai puțin un coleg de origine greacă ce se află în proces de “românizare”.

Techvibe: Întampinați dificultăți când luați legătura cu străinii legate de promovarea jocului?

Adrian Rusu: Nu cred că sunt dificultăți speciale din cauză ca suntem din altă țară. Cred că avem aceleași dificultăți ca orice alt studio mic de jocuri. În ceea ce privește Gorescript avem jucători și recenzii ale jocului din cele mai diverse țări, de exemplu Germania, Brazilia, Portugalia, Rusia.

Techvibe: Cum vezi viitorul gaming-ului din România?

Adrian Rusu: Destul de bine. Consumul de jocuri a crescut (cu un apetit crescut spre jocurile competitive și Esports), există studio-uri din România care au avut deja succese internaționale și comunitățile de jucători sunt din ce în ce mai active și vizibile și pot să spun chiar interesate de producțiile locale.

Techvibe: Multumim frumos pentru timpul acordat!

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să încercăm jocul și să ne așteptăm la acțiune și adrenalină pe cinste! Dacă vă plac shooterele și simțiți nostalgia aniilor `90 și nu numai, vă invităm să încercați jocul și să ne spuneți părerea despre el.  Gorescript este deja disponibil de cumpărat pe Steam la pretul de 9.99 euro sau poate fi câștigat în cadrul concursului lunar Jocuri Gratis.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.