Humble Bundle, achiziționat de către IGN

humble bundle

Humble Bundle, serviciul de distribuție și publishing de jocuri în scopul carității, a fost achiziționat de către IGN, comunitatea de gaming și entertainment internațională.

Detaliile cu privire la termenii financiari ai tranzacției nu au fost publicați. (încă?)

Jeffrey Rosen, CEO și co-fondator al Humble Bundle, a declarat într-un articol pe blog că au ales IGN fiindcă aceștia le înțeleg viziunea, iar cele două companii împart aceeași pasiune pentru jocuri și cred în misiunea de a promova conținut digital în timp ce desfășoară și acțiuni de binefacere.

“We chose IGN because they really understand our vision, share our passion for games, and believe in our mission to promote awesome digital content while helping charity, I can’t think of a better partner than IGN to help Humble Bundle continue our quest.”

Rosen și co-fondatorul John Graham au dat drumul ideii de Humble Bundle în 2010 și atunci au lansat și primul Humble Indie Bundle – un pachet pay what you want cu Aquaria, Gish, Lugaru HD, Penumbra: Overture, Samorost 2 și World Of Goo – în luna Mai a acelui an.

Bundle-urile au rămas untul și pâinea companiei, dar aceasta s-a extins destul de mult, punând la dispoziție un magazin digital, the Humble Store, un serviciu de abonament lunar, adică motorul concursului Jocuri Gratis, respectiv Humble Monthly, dar devenind în același timp și publisher.
Conform spuselor lui Rosen, de când s-a înființat compania, aceasta a reușit să ofere peste 100 de milioane de dolari pentru caritate, mai exact 106 milioane, banii aceștia provenind de la peste 10 milioane de clienți. Pretty nice, eh?

Conform Gamasutra, Humble Bundle va continua să opereze independent, dar cu ajutor financiar din partea IGN, pentru a putea spori viteza de dezvoltare a afacerii și banii ce se vor duce către acțiuni de binefacere.

Ce se întâmplă însă cu recenziile pe care IGN le va publica pe viitor? Nu vor apărea conflicte de interese, având în vedere că Humble Bundle e și publisher? Am putea spune că da, însă cei de la IGN au ținut să le menționeze celor de la Polygon că țelul lor este să ofere cititorilor cea mai sinceră părere și să nu altereze astfel posibile articole, doar de dragul publicității. IGN a menționat că cei mai importanți pentru ei sunt cititorii iar acest lucru nu se va schimba.

Totuși, ce se va alege cu Humble Bundle?

Conform spuselor lui John Graham și Mitch Galbraith, VP al IGN, bunul mers al Humble Bundle nu va fi afectat, întrucât aceștia nu doresc să schimbe nimic.

 

“If it’s not broken, don’t fix it,” a spus Galbraith, ce a explicat și faptul că doreau să facă această tranzacție de aproape un an.

Eu sper ca această veste să aducă numai chestii bune pentru gameri și jocuri cât mai multe.

Game on!

1 comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.