The Kiev Major: OG au câștigat!

The Kiev Major

The Kiev Major

OG sunt câștigătorii campionatului de Dota 2 organizat de Valve în Ucraina, Kiev, în perioada 27-30 Aprilie. Concursul a fost susținul în cadrul Palatului Național de Arte. A fost suficient spațiu pentru miile de fani, dar și pentru cele mai bune echipe de Dota 2 din lume, care au luptat pentru un loc în cel mai așteptat campionat al anului: The International, unde fiecare echipă luptă pentru gloria supremă.

Evenimentul a fost organizat de PGL (Professional Gamers League), cei din spatele The Manila și The Boston Major, deci am avut parte de cea mai bună calitate oferită de români, întrucât echipa acestora este plină de conaționalii noștri.

Inițial, campionatul trebuia să se desfășoare în intervalul 20-23 Aprilie, dar cei de la Valve au decis să-l amâne pentru a nu se suprapune cu alte turnee. Anul trecut, de exemplu, The Boston Major a fost programat foarte aproape de DreamLeague 6, ceea ce adus la retragerea unor echipe din turneu.

Detalii eveniment
Detalii eveniment

Spațiul de desfășurare

Evenimentul principal a avut loc la Palatul Național de Arte din Kiev, Ucraina. Locul unde s-au strâns miile de fani a fost Sala Mare a Palatului, care este dotată cu echipament modern și peste 3600 de locuri. O puteți vedea într-un tur virtual.

Sala Mare a Palatului
Sala Mare a Palatului

Biletele au fost aproximativ 63 de lei pentru ziua cea mare, cu finala, și 20 de lei pentru cele două zile ce au precedat-o.

De ce atâta hype în jurul unui turneu?

Acesta este un turneu sponsorizat direct de către Valve, platforma de care aparține Dota 2.
Premiul total a fost de peste 3 milioane de dolari, o sumă imensă pentru un sport electronic, dar totuși mică în comparație cu prize pool-ul ce se strânge în timpul celui mai important turneu anual: The International. Câștigătorii turneului primesc o invitație directă acolo, adică nu va mai fi nevoie să treacă prin calificări.
OG, echipa câștigătoare, este alcătuită din unii din jucătorii mei preferați: n0tail și Fly. Îi urmăresc de foarte mult timp și mereu mi-a plăcut stilul de joc pe care îl abordează. VP au jucat foarte bine și efectiv au dat de pământ cu cei de la OG în ultimul meci, dar cumva, prin gândire pozitivă și concentrare maximă, aceștia au reușit să răstoarne situația și să aducă cel de-al patrulea trofeu de la un turneu Major în cadrul echipei.

 

Emoțiile simțite în cadrul unui astfel de turneu, atât ca jucător cât și ca spectator, sunt de nedescris, mai ales când joacă preferații tăi. Mulți prieteni au fost prezenți la eveniment și l-au văzut cap coadă, fie din backstage fie din locul destinat publicului. Dacă nu mă credeți pe cuvânt urmăriți clipul de mai jos:

 

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.