Logitech G305 este probabil cel mai celebru model de mouse din ultimii ani, având un design simplu, calitate de construcție superioară și un senzor excelent, toate acestea la un preț mai mult decât rezonabil.

Până acum câțiva ani, tendința pentru periferice a fost RGB-ul, iar acum producătorii au început meargă mai mult spre eliminarea cablului de pe perifericele de gaming și spre modele cât mai minimaliste.

Cel mai important pas spre wireless este reprezentat de conexiunea bună dintre mouse sau alte periferice și PC. Pentru a asigura o experiență cât mai apropiată de cea a unui mouse cu fir, cei de la Logitech au conceput tehnologia wireless Lightspeed, cu timp de răspuns de 1 ms.

Autonomie

Eu îl folosesc de aproape un an, atât pentu munca de acasă, cât și pentru jocuri. Autonomia este extraordinară și am fost nevoit schimb bateria doar de două ori până acum (o medie de trei luni), beneficiind de mai multe ore decât cele 250 menționate de către producător în specificații.

Mouse-ul funcționează cu o baterie AA, așezată chiar pe centru, asigurând centrul de greutate, dar în același timp lăsând spațiu suficient pentru receiver-ul USB, pe care la alte periferice l-am pierdut fiindcă nu aveau un spațiu dedicat de depozitare.

Recomand cu căldură folosirea unui acumulator AA, în locul bateriilor standard, pentru s-au ieftinit foarte mult și reprezintă o soluție foarte la îndemână pentru a ajuta natura. Schimbarea acestuia se poate face foarte ușor, doar trăgând în jos de capac:

logitech g305 schimbare baterie

Aspect

Logitech G305 moștenește design-ul său de la renumitul Logitech G PRO, eliminând tot în afară de elementele strict necesare.

Chiar daca nu avem luminițe RGB pe mouse, Logitech G305 face parte din colecția “Color collection” și avem la dispoziție câteva culori pe care le putem alege, sau chiar combina:

logitech g305 culori logitech g305 review combo logitech g305 combo 2

Materialul este foarte calitativ, iar în toate aceste luni de utilizare nu am fost nevoit -l curăț de amprente sau de transpirație. Nu am întâmpinat lag în niciun joc. Este extrem de confortabil în mână pentru mine, eu având un “claw grip” și o mână relativ mare. Dimensiunile exacte sunt 116.6 x 62.15 x 38.2 mm, la 99 de grame.

Utilizare

Mouse-ul are șase butoane în total, respectiv click dreapta, click stânga, rotița de scroll, butonul de schimbare DPI și două butoane laterale (înainte/înapoi). Personal le folosesc pe ultimele menționate constant, mai ales la muncă, iar poziția acestora este foarte naturală și comodă.

Acesta folosește senzorul HERO de 12000 DPI de la Logitech pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei. Conexiunea wireless este fară cusur, după cum deja ne-a obișnuit producătorul. Nu am pierdut niciodată conexiunea și nu am avut probleme în care mouse-ul se comporte ciudat, dar hub-ul în care țin dongle-ul USB este sub monitor, la o distanță mică față de mouse. În cazul în care ai PC-ul sub birou, sau la o distanță mai mare și ai probleme cu conexiunea, poți muta pur și simplu receiver-ul USB.

Logitech G305 vine cu o memorie pe placa de bază ce permite salvarea pe dispozitiv a setărilor efecutate din programul Logitech G Hub. Poți salva 5 setări diferite pentru DPI, pe care le poți schimba apăsând butonul dedicat pentru DPI din mijlocul mouse-ului. Carcasa este identică cu cea a lui G PRO, fiind un mouse compact, cu formă ovală și foarte comodă.

Minusuri

Ca și minusuri, pot menționa lipsa RGB-ului, cu toate că pentru mine a reprezentat un punct în plus, sunt mulți alții care vor să aibă biroul cât mai luminos. Ignorând esteticul, acest lucru influențează inclusiv durata de viață a bateriei.

Alt minus pe care-l pot menționa este nivelul de zgomot produs de click-uri. Am folosit înainte un WT425 de la ASUS pentru munca de la birou, care a fost cel mai silențios mouse pe care l-am folosit vreodată, diferența dintre cele două fiind foarte mare

De asmenea, singurul mod de a folosi mouse-ul este prin dongle-ul USB. Dacă ai nevoie de un mouse pentru tabletă, de exemplu, G305 nu are conexiune Bluetooth.

Concluzie


Logitech G305 este un mouse de buget excelent, ce poate fi folosit cu brio în orice joc, dar și pentru muncă sau browsing. Acesta reprezintă o adevărată competiție pentru mouse-urile de gaming mult mai scumpe pe care le găsim pe piață. Minusurile pe care le-am găsit sunt absolut minore și nu strică cu nimic experiența pe care o am cu mouse-ul. Dacă ai nevoie de un upgrade sau de un mouse nou, recomand cu căldură modelul Logitech G305.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.