Logitech G413

Ca orice consumator obișnuit, ajungem mereu in fața unei decizii în ceea ce privește alegerea următorului produs de care avem nevoie sau pe care îl dorim. Perifericele fac parte din arsenalul de nelipsit al unui gamer, iar tastatura și mouse-ul sunt extensiile pe care le folosim pentru a interacționa cu lumea virtuală.

Decizia pentru alegerea unei noi tastaturi poate fi una grea, având în vedere orele ce urmează să fie investite în fața monitorului, atât pentru gaming cât și pentru uz normal.

În acest articol vă voi prezenta una din cele mai bune tastaturi pe care am pus mâna și care m-a convins s-o adaug în wishlist, fără regrete.
Cu atâtea modele disponibile pe piață, ce face Logitech G413 atât de special?

Suntem obișnuiți ca Logitech să ne ofere printre cele mai bune periferice de pe piață, dar cu atâția competitori, oare chiar a reușit să ajungă în top?
Logitech G413 face parte din gama G, dedicată gamerilor, deci pornim de la premiza unei tastaturi dedicate nouă.

Aspect

Logitech G413 este o tastatură full size, un mare plus pentru cei care au nevoie de numpad mereu, ce vine într-un plastic negru, cu suprafață texturată și solidă ce promite rezistență și un design minimalist exclusiv.

Pe partea de conectică avem un cablu de 2 metri, îmbrăcat în material textil, cu două capete USB. De ce avem nevoie de două capete? Primul din ele este responsabil de funcționarea tastaturii, iar al doilea oferă posibilitatea de pass through, o funcție absolut necesară pentru a asigura comoditatea utilizării perifericelor wireless, a memoriilor USB sau a oricărui tip de dispozitiv ce funcționează pe bază de USB.

Taste

Logitech a decis să aleagă switch-urile proprietare firmei, respectiv Romer-G. Pentru cei ce nu cunosc, Romer-G sunt niște switch-uri silențioase ce imită foarte bine senzația oferită de Cherry MX Brown. Conform statisticilor oferite de Logitech, acestea sunt puțin mai rapide decât switch-urile Cherry. Tastele sunt distanțate corect și îți oferă o experiență de scris foarte plăcută, iar în jocuri sunt foarte responsive și ușor de manevrat.
Tastatura nu oferă butoane macro, dar din punctul meu de vedere, nici nu este nevoie. Cu ajutorul software-ului proprietar, Logitech Gaming Software, poți reprograma tastele de funcții F. Pentru consumul de media, avem puse la dispoziție tastele de la F9 la F12, pentru play/pause, stop, fast backward, fast fowrward, iar nu departe de ele, butoanele de mute și butoanele de volum, ce se pot activa cu ajutorul tastei FN și PRTSC/SCRLK/PAUSE.

Pentru o persoană care ascultă muzică în continuu pentru orice operație la PC, orice taste media sunt mană cerească.
Cel mai mare test pentru rapiditatea și utilizarea tastaturii a fost în Dota2, când am fost nevoit să joc cu eroi mai complicați, precum Invoker sau Meepo, unde îndemânarea pe butoane este absolut necesară. Pot spune că a trecut testul cu brio.

Is this gaming?

Trendul actual și părerea generală a gamerilor cere ca orice device de gaming să aibă RGB Lightning. Logitech G413 nu oferă acest lucru, iar eu consider că alegerea a fost ideală. Alături de design-ul minimalistic general, un curcubeu de culori nu și-ar fi avut locul. Iluminarea generală este roșie, puternică, iar cu ajutorul software-ului Logitech se poate configura efectul de breathing. Pe fiecare switch în parte este prezent un LED, iar utilizatorul are posibilitatea de alege între patru trepte de luminozitate.

Păreri generale

Obișnuit cu palm rest la tastatură, am fost puțin sceptic la început, când am pus mâna pe G413. Am rămas surprins de comoditatea acesteia, înălțimea reglabilă aducând-o în pozitița ideală unde mâinile nu mi-au obosit niciodată, chiar și după ore întregi de stat în fața monitorului.

Tastaturile mecanice duc prețul mediu foarte sus, dar modelul nostru oferă una din cele mai bune experiențe la un preț de aproximativ 330 lei.

Concluzie G413

Luând în calcul responsitivitatea tastelor, design-ul minimalistic, metalic, absolut impecabil și ușurința în utiliziare, Logitech G413 ne câștigă respectul și ne-a dovedit că este o armă de asalt nelipsită, în arsenalul oricărui gamer, un best buy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.