MasterCard introduce senzor de amprentă pe carduri

Un card de credit care conține un senzor de amprentă a fost prezentat de către Mastercard zilele trecut, acesta se află in teste în Africa de Sud și în curând va fi lansat la nivel global.

Tehnologia funcționează în același mod ca și în cazul plăților prin telefonul mobil: utilizatorii trebuie să aibă degetul peste senzor atunci când efectuează o plată.
Șeful de siguranță și securitate al Mastercard, Ajay Bhalla, a declarat că tehnologia amprentelor digitale ar ajuta “pentru a oferi confort și siguranță suplimentară. Nu este ceva ce poate fi furat sau reprodus”.

Cu toate acestea, senzorii de amprentă pot fi păcăliți de către un mulaj de silicon dacă este prelucrat cum trebuie, dar această procedură necesită o bătaie îndeajuns de mare de cap încăt să nu prezinte o problemă pentru mare majoritate a viitorilor posesori de astfel de carduri.

În trecut au mai fost încercări de introducere a acestei tehnologii, doar că acelea necesitau un senzor de amprentă separat față de acesta care se află direct pe card și este funcțional doar când este introdus în POS.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.