Netflix a revoluționat indrustria distrubuției de conținut cinematografic știm deja. Ce mai știm este că, implicându-se și în producții proprii, au creat show-uri și filme ultra-premiate.

Însă puțini știu că Netflix are una din cele mai puternice platforme de streaming din lume, fiind și primii din industrie care au oferit conținut 4K și mai apoi 4K HDR.

Compania din Los Gatos, California își îmbunătățește permanent calitatea streamingului atât video cât și audio, lansând în premieră conținut cu suport Dolby Atmos.

Disponibil și în România

Vestea cea mai bună este că Netflix a început să ne bage în seamă , oferind publicului român același tratament pe care l-a obținut și publicul din Statele Unite, premiera primului film cu suport Dolby Atmos, OKJA,  fiind disponibil și în România, cu tot cu subtitrare.

Deocamdată funcția va fi disponibilă doar pe aplicația Netlfix din XBOX ONE și XBOX ONE S atunci când consola este conectată la un sistem Dolby Atmos ready. Netflix urmează să adauge însă suport și pe anumite televizoare, prima producător de televizoare ce va updata aplicația fiind LG.

Pentru a beneficia de această funcție în Romania trebuie să alegi Planul de subscripție “4 screens + ULTRA HD” ce include 4 dispozitive de pe care poți viziona Netflix și acces la conținut 4K HDR cu Dolby Atmos.

Filmele ce au fost sau urmează să fie lansate cu suport Dolby Atmos sunt

Ce este Dolby Atmos

Dolby Atmos este cea mai importantă tehnologie de sunet surround fiind destinată majoritar cinematografelor ce vor să ofere o imersiune audio extremă.

Pe scurt, tehnologia oferă posibilitatea creări și monitorizării individuale a 128 de canale audio. Adică fiecare sunet distinct din film poate fi aranjat astfel încât acesta să se audă într-un loc precis specificat în camera de vizionare.

“Sound moves around you in three-dimensional space, so you feel like you’re inside the action. Experience how Dolby Atmos transports you from the ordinary into the extraordinary.” 

Despre cum să îți alegi un televizor perfect pentru acest tip de conținut poți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.