Rdu, castigatorul de la Dreamhack Summer, primul jucator care are un eveniment major castigat in fiecare an

Dima “Rdu” Radu: Hearthstone Românesc

Când pui “Hearthstone” și “România” în aceeași propoziție, cel mai probabil vorbești despre Rdu.

Dima “Rdu” Radu este cel mai cunoscut jucător român de Hearthstone, și unul dintre cei mai buni jucători din lume, el având diverse mari competiții câștigate precum Dreamhack Viagame Hearthstone Championship, Insomnia56-Truesilver Championship și cel de anul acesta, Dreamhack Summer 2016. Cu marea reușită de anul acesta de la Dreamhack Summer 2016, Radu a devenit singurul jucător care a reușit să câștige câte un eveniment major în fiecare an de la deschiderea jocului.

Dar să ne întoarcem puțin în timp și să ne amintim de debutul lui. În 2014, Rdu a reușit să se califice pentru a juca la Hearth2P EU vs CN Masters alături de Beherit, Lifecoach și Savjz. Acolo și-a arătat abilitățile, câștigând primul loc (2000$). Mai apoi, după scurt timp, a participat la Dreamhack Viagame Hearthstone, și învingându-l pe Amaz cu 3-0, a câștigat primul loc și 10.000$.

RDU

Acum să ne întoarcem în prezent. La acest Dreamhack, Rdu a adus un line-up simplu, format din Hybrid Shaman, Zoolock, Camel Hunter și Tempo Mage. Acel Tempo Mage a fost atracția serii, avand o construcție mai ciudată. Multora li s-au părut destul de “greedy” faptul că a decis să introducă 2 Flamestrike-uri și Ragnaros în deckul său de Tempo Mage, dar acele 2 Flamestrike-uri s-au dovedit a fi extrem de folositoare în Meta-ul cu pricina. Rdu a declarat că a fost surprins de faptul că nimeni nu a banat Mage-ul, acest deck fiind favorizat împotrivă majorității line-up-urilor din competiție, iar Fr0zen a fost singurul care a banat acest deck în finală. Împotrivă lui Hoej în semifinală, Rdu a pierdut primul meci cu Tempo Mage, dar a reușit să-și revină, câștigând 2 meciuri cu Shaman, iar la scorul de 2-2, distrugându-i C’thun Druid-ul cu Zoolock. Mai apoi a urmat finala cu Fr0zen. În primul meci, Shamanul lui Rdu și-a arătat măiestria în arta “atacului spre față”, trecând prin Taunt-uri ca prin brânză. Apoi a urmat clasicul joc de aruncare a monezii (coinflip) dintre Shaman vs. Shaman. Din păcate, Rdu a fost acaparat de tempo-ul lui Fr0zen, și a pierdut mirror matchup-ul. Dar nu vă îngrijorați, fiindcă Rdu a înțeles ce are de făcut pentru a câștiga, așa că și-a scos pachetul de Zoo-lock și a câștigat următoarele 2 meciuri împotriva Shamanului și a Miracle Rogue-ului, fapt interesat din moment ce Miracle Rogue este favorizat împotriva Zoo-ului.

Așa că trebuie să ne mândrim cu campionul nostru și să îl susținem până la sfârșit!

DH_suede

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.