Vă așteptăm și pe canalul de Telegram – Techvibe.ro

Chiar dacă ai grijă ce aplicații menții instalate pe calculatorul tău, mai devreme sau mai târziu vei observa că spațiul de stocare al partiției pe care este instalat Windowsul va scădea. Asta se poate întâmpla din mai multe posibile motive, printre care: au rămas fișiere reziduale în urma update-urilor pe care le face Windows-ul, s-au adunat aplicații uitate și care nu mai sunt folosite, însă nimeni nu le-a șters, fișierele temporare ale Windows-ului nu au fost curățate, iar lista poate continua. Este important să avem grija de spațiul de stocare și să nu rămânen cu foarte puțin disponibil pentru că asta ne va îngreuna sistemul de operare.

În aceast scop am făcut o listă de programe utile care să ne ajute în cazul în care ne confruntăm cu spațiu de stocare scăzut.

  1. CCleaner. Este un utilitar foarte ușor de folosit și în același timp eficient. Se poate instala gratuit de pe site-ul producătorului. Există și varianta Pro, care oferă câteva avantaje in plus față de cea gratuită. În varianta Pro avem, de exemplu, un utilitar care să țină la zi driverele, poate ține privat istoricul browserului, un alt utilitar care să țină aplicațiile la zi și multe altele. Prețul variantei Pro este de 30€ pe an, pentru un PC.
  2. Privazer. Asemănător cu CCleaner, însă este complet gratuit. Se pot face donații către producători, însă aceasta este strict decizia utilizatorului final, dacă este mulțumit de produs. Privazer nu are atât de multe caracteristici ca CCleaner, precum un driver updater, însă capacitatea sa de a elibera spațiul este excelentă. În caz că nu l-ați încercat niciodată, eu zic că merita să aruncați un ochi pe această aplicație.
  3. Revo Uninstaller. Spre deosebire de cele două aplicații menționate anterior, Revo nu are capacitatea de a scana partițiile și a elibera astfel din spațiul de stocare. Revo este folosit pentru a șterge aplicațiile de care nu mai ai nevoie fară a lăsa vreo urmă a acestora. Va curăța și regiștrii pentru a șterge urmele aplicației. Este un utilitar care nu ar trebui să lipsească de pe desktopul oricărui utilizator care se respectă, pe termen lung contribuind substanțial la menținerea spațiului de stocare curat.
  4. Advanced SystemCare. Este un utilitar all-around care are mai multe obiective. Poate curăța spațiul de stocare, să optimizeze procesele care se deschid odată cu Windows-ul. Exista un “Game Mode” pe care îl poți configura să se deschidă automat atunci când deschizi un joc, sau atunci când pornește Windows-ul. În cadrul acestui Game Mode vei putea selecta ce procese din background să fie oprite (serviciul de Fax, de exemplu, care e spre inutil pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți). Vine de asemenea și cu un utilitar pentru a ține driverele la zi. Dezavantajul acestei aplicații este că nu e complet gratuită. Există și o variantă gratis, însă pentru a beneficia de toate caracteristicile mentionate va trebui achiziționată.

Voi cum vă descurcați cu spațiul de stocare scăzut? Întâmpinați această problemă, și, dacă da, cum o rezolvați?

Este important de menționat că nu doar un spațiu de stocare scăzut afectează performanțele calculatorului, ci și temperaturile ridicate. Pentru a vedea cum puteți reduce temperatura la care rulează calculatorul, puteți încerca să schimbați pasta termoconductoare. Articolul este ușor de citit și vă poate scuti de câteva grade bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.