The Bucharest Major – Retrospectivă

Despre meciuri

The Bucharest Major 2018 s-a încheiat, după ce ne-a ținut o săptămână întreagă cu sufletul la gură. Meciurile pentru grupe au început de pe patru martie, toate echipele dând dovadă de noi idei sau de consolidarea celor vechi. Desi controversată această parte a turneului, întrucât meciurile au fost BO1, ne-a scos în evidență echipele care dau totul indifferent de meci.

Virtus.Pro au reușit să anihileze orice pericol prezent în lupta pentru puncte, fiind mereu în fața tuturor. Următorii după ei au fost Team Liquid, legendarii câștigători ai The International 2017. Personal, aș fi preferat ca finala între aceste două echipe, cu un scor de 3-2 și lupte epice.

Bătălia dintre cele două echipe a venit însă mai devreme, sâmbătă, Virtus.Pro câștigând și avansând în finală, unde VGJ.Thunder îi așteptau, după ce au reușit să măture pe jos toți adversarii.

Ziua cea mare, duminică, ne-a adus din păcate un show foarte scurt, VP reușind să se facă remarcați cu scorul de 3-0. Singurul meci în care am simțit  că le-a fost dată o șansă celor de la VGJ a fost meciul al treilea, când Ramzes s-a dus mid cu Brood. Ați fi zis că era un throw intenționat, dar cu toate acestea, mici păianjeni au ajuns în bază pe highground la scurt timp după minutul 6.

Pentru o scurtă perioadă, am crezut că rușii vor pierde ultimul meci, VGJ arătând semne de viață, dar VP a revenit pe poziții și au ridicat trofeul mult meritat.

Highlights din toate meciurile găsiți aici.

Despre eveniment

Evenimentul a fost un succes din toate punctele de vedere. Cei de la PGL au reușit să trezească spiritul competitiv din public, toată lumea aclamând cu tărie fiecare kill, fiecare mișcare ieșită din comun de care jucătorii pro dădeau dovadă. A fost o ocazie unică pentru mulți dintre noi, unde am avut ocazia de a întâlni cele mai mari echipe din lume, unde am avut ocazia să-i urmărim jucând jocul nostru preferat.

Galerii foto: Ziua 1 / Ziua 2 / Ziua 3

Spun asta pentru că, în afară de Dreamhack, România nu a mai avut parte de evenimente esports la o scală așa de mare. Dacă ne gândim puțin, ca și amploare, Major-urile vin imediat după The International, care reprezintă apogeul DOTA2. Visez și sper la mai multe competiții asemănătoare la noi în țară, pentru comoditatea oferită de o călătorie scurtă într-un oraș al României, dar mai ales pentru creșterea industriei de esports.

Având în vedere că PGL este o organizație de pe plaiurile noastre, este de datoria noastră să-i susținem, având în vedere că datorită lor avem ocazia să participăm pe viu la marile meciuri ce le vedem de obicei pe twitch și la care doar visăm.

Atât pentru perioada de grupe, cât și la evenimentul offline de la Sala Polivalentă, am avut parte de memes la greu. SirActionSlacks și organizatorii au făcut concursuri, interviuri, clip-uri foarte faine și prezentări nemaivăzute ale echipelor.

Tot pe partea de producție, nu putem să uităm de cea mai tare animație: lupta dintre întuneric și lumină, reprezentată prin Shadow Fiend și Omniknight. Înainte de fiecare meci ni se prezentau pe marile ecrane cei doi, reușind să ne dea de fiecare dată fiori.

În timpul evenimentului principal am avut parte și de competiții mai mici, oferite de HyperX, unde a fost DOTA2 5v5, Telekom cu 1v1, dar și de Omen by HP. Cozile au fost mari la toate standurile, dar mai ales la magazinul cu merchendise oficial, The Secret Shop. Lumea era înnebunită după orice accesoriu care să-i aducă aminte de aceste zile mărețe.. și pe bună dreptate.

Aproape toate echipele au avut parte de signing session, făcându-se coadă pe toată lungimea sălii, mai ales la Na’Vi și EG.

 

Cârcotași au fost, cum sunt mereu, plângându-se de prețurile biletelor, zicând de dinainte că sala va fi goală și că mai bine ar urmări de acasă meciurile. Uite că n-a fost așa.

Concluzie

Au fost câteva zile pline de trăiri, entuziasm și fiori la fiecare pas. Am trăit cu toții presiunea și pasiunea, alături de jucători. Am aclamat, am aplaudat și am încercat să facem echipele să simtă cât le admirăm.

Simțeai adrenalina și extazul de câte ori se ridica sala în picioare. La un moment dat, în primul meci dintre Liquid și VP, am rostit legendarele cuvinte “Let’s go, Liquid!”, după care a început toată lumea, în cor. BEST FEELING!

Am reușit să legăm noi prietenii și să revedem vechi prieteni. Un eveniment ca acesta nu doar că ne aduce laolaltă să urmărim niște meciuri singuri, ci ne aduce împreună pentru o pasiune comună: esports.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.