The International 10, campionatul mondial de Dota 2, ediția ce ar fi trebuit fie organizată anul trecut, se va ține în octombrie, la București, pe Arena Națională. Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar main event-ul va începe pe 12 octombrie, culminând cu două din cele mai bune echipe din lume, luptând pentru o parte din premiile în valoare de 40.018.195 USD disponibil, mult râvnitul trofeu Aegis, dar și faima cu care vine la pachet.
The International este un turneu anual organizat de Valve încă din 2011. Ultima ediție, The International 10, ar fi trebuit se desfășoare la Stockholm, dar a fost amânată din cauza pandemiei, urmând suedezii refuze ulterior desfășurarea evenimentului la ei în țară. Am scris în trecut despre acest eveniment, iar aici avem un scurt istoric.
Totul a început in Cologne, Germania în 2011 şi cu un premiu de $1.600.000, cea mai mare sumă de bani care s-a strâns pentru un  turneu de esports de până atunci. Căutând să extindă comunitatea de Dota 2 din lume, Valve pun bazele primului turneu pentru un joc proaspăt lansat.

Mulți ani mai tărziu, avem onoarea și ocazia de a avea The International 10 la București, cu cel mai mare prize pool de până acum. Cu toate nu am văzut nici un anunț oficial, sunt sigur cei de la PGL sunt responsabili pentru acest eveniment.

„Suntem recunoscători pentru parteneriatul încheiat cu România și orașul București și așteptăm cu nerăbdare să reîntâlnim comunitatea internațională de Dota 2, atât în persoană cât și virtual, pentru a sărbători jucătorii de elită și fanii extraordinari în cadrul campionatului The International. Pregătiți-vă. După o lungă așteptare, bătălia începe”, au anunțat cei de la Valve. “Suntem încântați să anunțăm că The International 10 – Campionatul de Dota 2 va avea loc în octombrie la București, România, iar bătălia epică pentru „Aegis of Champions” se va desfășura pe cel mai mare stadion al țării — Arena Națională.”

the international 10 arena nationala

 

Dota 2 este poate cel mai popular joc multiplayer din lume, cu o bază de fani imensă, chiar mai mare decât în cazul altor titluri ultra-populare, precum Counter-Strike: Global Offensive sau Valorant sau Fortnite. Acest fapt a atras după sine și cele mai pompoase turnee offline, cu zeci de mii de oameni ăn public, turnee ce au fost organizate pe unele dintre cele mai celebre stadioane din lume.

 

În curând vom oferi informații suplimentare referitoare la vânzarea biletelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.