Top 20 companii din IT pentru care să lucrezi

Într-o piață unde lupta pentru specialiști IT a depășit discuțiile despre pachetul salarial și beneficiile speciale, companiile sunt obligate să vină cu abordări noi în relația cu angajații.

Destul de utile pentru noi, nu?

De la distanța unor statistici oficiale din partea industriei de software și servicii IT, piața locală o duce bine. Cifra de afa­ceri a sectorului a crescut cu 21% în 2015 în comparație cu 2014, atingând 3,08 miliarde de euro.

Ediția din acest an a „Top 20 companii din IT pentru care să lucrezi“, realizat de Andreia Pătroiu, fondator al Talent Browse, împreună cu Biz, a acordat în mod special atenție companiilor care au pus accentul pe impactul pe care îl au angajații în companie și în piața locală, companiile în care angajații simt că li se recunoaște munca.

Au fost luate in calcul 73 de companii din industria locala de IT&C pentru realizarea clasamentului, majoritatea având peste 100 de angajați.  S-au trimis chestionare către 481 de angajați, selectați aleatoriu pe baza informațiilor pu­blice de pe cele mai importante platforme de joburi din țară.

De notat evoluția eMAG, care pare că în ultimii doi ani și-a îmbunătățit HR-ul semnificativ, la fel și în cazul Bitdefender. Interesantă și poziționarea bună a ING și Amazon, companii care au pus accentul pe employer branding și engagement. De asemenea, scorul companiilor a fost ajustat și în funcție de tipul de proiecte, prioritizând cele creatoare de IP (dacă dezvoltă software românesc sau creează aici software), defavorizându-le puțin pe cele de outsourcing pur sau care fac doar mentenanță.

Topul evaluează mixul de politici de HR, cu patru componente, astfel:

  • 25% pachetul salarial și de beneficii
  • 25% proiecte și tehnologii
  • 20% potențial angajare
  • 30% cultură organizațională

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.