Top site-uri: Cele mai vizitate pagini

Top site-uri

Sunt peste un miliard de site-uri disponibile pe internet, dar un procent foarte mare al traficului se face doar pe o mică parte din ele. De exemplu, Google.com are undeva la 28 de miliarde de vizite pe lună. Următorul pe listă este Youtube, o companie ce aparține tot de Google, cu un număr de vizite lunar de aproximativ 21 de miliarde.

Infograficul prezentat este oferit de către Vodien și listează cele mai vizitate 100 de site-uri din Statele Unite, sortate după trafic, conform analiticelor oferite de Alexa.

Informația este grupată după companiile mamă: de exemplu, Google deține patru site-uri în acest top de 100, respectiv Google, Youtube, Blogger și Google User Content, în timp ce Verizon deține the Huffington Post și AOL.com. Sub aripa Verizon se vor alătura Yahoo și Tumblr, după ce semnează achiziția deja anunțată. Datele sunt sortate și după topic, așa că site-urile din aceeași categorie vor avea aceeași culoare.

Diferență de la cer la pământ

În timp ce Google.com are 28 de miliarde de vizite lunar, un site precum Citi.com, plasat pe locul 98 are doar 53 de milioane de vizite anual. Asta înseamnă că Google.com are de 500 de ori mai multe vizite. Într-o singură lună! Aș putea spune că Google deține efectiv aproape tot ce știm că înseamnă internet.

Sunt o mulțime de site-uri care au trafic foarte mare și care ni se par foarte populare, însă nimic nu se compară cu cei din vârful lanțului trofic. Când te gândești câtă lume îți poate accesa content-ul online, parcă-ți vine să creezi ceva frumos pentru toți 🙂

Cu toate acestea, cu toate miliardele de vizualizări în fiecare lună, sunt unele site-uri pe care abia dacă le-a văzut Google Crawler.

Grafic

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.