În topul nostru vom explica alegerile făcute aducând în discuție anumite date tehnice relevante pentru un televizor încadrat la FILM&MEDIA.

Pentru a înțelege mai bine aceste concepte tehnice poți consulta articolul despre televizoare LCD sau articolul despre televizoare OLED.

  • Criteriile definitorii prin care s-a alcătuit acest top sunt tipul de panou, tehnologiile de procesare a imaginii, eficiența modelelor în spațiile de culoare cinematografice (DCI-P3 și REC 2020 pentru HDR), contrastul sporit și nivelurile de negru.
  • Modelele selectate sunt împărțite în 3 categorii de preț, ENTRY-LEVEL, MID-RANGE, PREMIUM.
  • Toate prețurile exprimate sunt aproximative.

În următoarea pagină vom explora împreună cele mai bune televizoare ENTRY-LEVEL

 

Back
Next

ENTRY-LEVEL

Deși prețul unor televizoare poate depăși ușor 200.000 RON, nu înseamnă că nu o să găsim modele potrivite pentru vizionare de conținut media în această categorie de preț, dimpotrivă, avem surprize plăcute în pachete entry-level care vor reda o imagine excelentă, așadar haide să vedem cele mai bune modele la ~2.000 RON

 

WINNER

  • Sony Bravia, 121 cm, 48WD650

SONY website

PREȚ: 2.000 RON

Cu un Panou VA de 8 bit, iluminare directă (DIRECT LED) și un procentaj de peste 84% în spațiul de culoare DCI-P3 plus procesorul X-Reality PRO fac din acest model un rege al imaginii, în jurul sumei de 2.000 RON, pentru o diagonală de 121 cm.

Are însă și minusuri, dar le-aș numi mai rapid compromisuri când ai o imagine atât de bună la un preț atât mic. Sistemul de operare și reacționează câteodată mai greu. Are aplicații (NETFLIX, YOUTUBE) însă nu beneficiază de browser. Sunt utilizatori care au raportat probleme Wi-FI însă acest lucru a fost soluționat cu un update.

Deci mare atenție dacă veți achiziționa modelul, update-ul de soft este esențial pentru o funcționare mai fluidă și corectă a televizorului.

 

 

 

  • Sony Bravia, 102 cm, 40WE660 Full HD

SONY website

HDR la 2500 RON? Da, e posibil.

Panoul VA de 8 bit și procesorul de imagine X-Reality PRO asigură aici un contrast excelent și culori vii, naturale ce ne ajută să participăm la experiența HDR.

Iluminarea este EDGE LED dinamică, ceea ce poate fi considerat un minus pentru uniformitatea iluminării și a contrastului, însă panoul VA este foarte bun și minimizează aceste probleme.

Televizorul are într-adevăr suport HDR, însă doar software. Va citi conținut HDR însă imaginea redată nu atinge standardele de culoare, umbre și contrast al unui televizor HDR PRO. Acest lucru se poate observa și din eficiența în spațiul de culoare DCI-P3 care este undeva la 84%, destul de bună însă sub standardele HDR.

Televizorul are un sistem de operare proprietare și vom găsi aplicațiile de Youtube, Netflix, precum și browser.

 

 

 

  • Smart Samsung, 108 cm, 43J5500, Full HD

SAMSUNG website 

PREȚ: 2.000 RON

Cu un panou AMVA de 8 bit, iluminare DIRECT LED cu închidere dinamică și un mod de film foarte bun, Samsung construiește o carte de vizită foarte bună acestui televizor la ~2.000 RON.

Procesorul de imagine funcționează foarte bine, oferind un contrast foarte bun cu imagini clare însă culorile pot fi puțin disproporționate sau prea saturate însă acest lucru se rezolvă setând imaginea pe modul film sau te poți juca puțin în setări dacă eși un utilizator avansat astfel poți obține o imagine foarte bună.

Sistemul de operare folosit este cel proprietar Samsung, Tyzen OS. Acesta se mișcă foarte bine și oferă o grămadă de funcții și aplicații care îți vor simplifica experiența de utilizare.

 

 

 

 

  • LG, 108 cm, 43LH500T, Full HD

LG website

PREȚ: 1.300 RON

Televizorul are un panou VA de 8bit cu iluminare DIRECT LED iar eficiența de 81% în spațiul de culoare DCI-P3 asigură o experiență de vizionare nemaipomenită pentru un televizor sub 1500 RON.

Întradevăr nu avem nici un fel de funcție SMART dar playerul incorporat suportă atât Media de pe stick USB cât și de pe HDD/SSD extern.

 

În următoarea pagină vom explora împreună cele mai bune televizoare MID-RANGE

Back
Next

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.