În topul nostru vom explica alegerile făcute aducând în discuție anumite date tehnice relevante pentru un televizor încadrat la SPORT & GAMING.

Pentru a înțelege mai bine aceste concepte tehnice poți consulta articolul despre televizoare LCD sau articolul despre televizoare OLED.

  • Criteriile definitorii prin care s-a alcătuit acest top sunt tipul de panou, tehnologiile de fluidizare și perfecționare a imaginii precum și timpul de răspuns cât mai mic.
  • Modelele selectate sunt împărțite în 3 categorii de preț, ENTRY-LEVEL, MID-RANGE, PREMIUM.
  • Toate prețurile exprimate sunt aproximative.

În următoarea pagină vom explora împreună cele mai bune televizoare ENTRY-LEVEL, ce au prețuri cuprinse între 1.300 RON și 2.000 RON

Back
Next

ENTRY-LEVEL

WINNER

LG Smart TV 43UH6107

LG website

PREȚ: 1.800 RON

Un panou IPS de de 10 bit (8 bit +FRC) iluminat DIRECT LED, cu o rezoluție 4k și un timp de răspuns de doar 17 ms fac din acest model un best buy în raportul calitate/preț.

Imaginea va fi foarte bună în jocurile 4k și datorită tehnologiei DIRECT LED adaptiv, zonele închise la culoare vor avea mai multe detalii datorită contrastului sporit.

Transmisiunile sportive vor fi fluide și clare mulțumită procesorului de imagine cu un motion interpolation foarte bun.

Cu webOS 3.0 vei putea explora online în voie, sistemul fiind fluid pe acest televizor, având puține bug-uri sau lag.

 

Samsung Smart TV UE43KU6072

SAMSUNG website

PREȚ: 1.750 RON

Un best-buy având în vedere ce ne oferă acest televizor, panou VA de 8 bit la rezoluție 4k și suport HDR.

Poate că dimensiunea lui este cam mică și ne-am putea plânge și de iluminarea EDGE LED, însă imaginea va fi excelentă, mai ales în jocuri mulțumită suportului UHD HDR, de care nu te vei putea bucura prea mult în filme neavând și partea hardware care să îți afișeze o imagine HDR bună, însă compatibilitatea cu un PS4 PRO va fi una excelentă iar detaliile din jocuri vor ieși la lumină.

Deși avem un panou VA, timpul de răspuns este foarte mic pentru un televizor (~24ms) ceea ce îl face potrivit și pentru shootere sau rpg-uri fast paced online.

Transmisiunile sportive sunt clare și fluente, procesorul de imagine făcându-și treaba excelent.

Așa cum ne-am obișnuit deja la Samsung, sistemul de operare dezvoltat de coreeni, Tizen, se mișcă foarte bine, fără întreruperi sau blocaje astfel că experiența în aplicații sau browsing este fără de cusur.

 

 

LED Philips 49PUH4900

PHILIPS website

PREȚ: 1.800 RON

Televizor de fără pretenții de smart însă cu cu un panou IPS mare și rezoluție 4k la un preț foarte bun.

Imaginea este foarte bună în conținutul 4k cât și în cel HD datorită procesorului de imagine Philips Pixel Plus Ultra HD ce își face treaba ca la un televizor cu pretenții.

Experimentează claritate de 4K Ultra HD de la Philips. Motorul Philips Pixel Plus Ultra HD optimizează calitatea imaginii pentru a furniza imagini line şi fluide cu detalii şi profunzime incredibile. Astfel că, indiferent dacă transmiţi conţinut online sau vizualizezi un DVD, te vei bucura de imagini 4K mai clare, mulţumită albului mai strălucitor şi negrului mai intens – de fiecare dată şi de la orice sursă.

Ultra Resolution converteşte orice conţinut în imagini Ultra HD mai clare pe ecran. Conversia avansată combinată cu algoritmii unici de subţiere a liniilor de la Philips transformă pixelii originali în pixeli mai buni. Rezultatul este o imagine vizibil mai rafinată cu linii mai fine şi detalii mai numeroase şi mai profunde.

Iluminare DIRECT LED, deci vom avea un contrast îmbunătățit și fie că vorbim de jocuri sau transmisiuni sportive, detaliile vor fi mereu ușor de observat indiferent că sunt scene mai întunecate sau mai deschise. Iar timpul de răspuns de ~20ms ne ajută în a avea o experiență mai puțin stresantă în jocuri.

Evident că există și minusuri legate de imagine dar acestea sunt inerente tipului de panou folosit și nu vor fi observate în tipurile de conținut mai sus menționate dar nu recomandăm acest televizor pentru filme.

Sunetul este decent dar slab la frecvențe joase și recomandăm un sistem audio separat.

Nu este SMART, însă poate citi de pe USB sau HDD/SSD extern aproape toate tipurile de conținut.

 

Horizon 48HL737F

HORIZON website

PREȚ: 1.400 RON

Aici avem un televizor de 121cm cu panou IPS construit de LG și iluminare DIRECT LED la un preț foarte mic.

Sigur că avem o rezoluție full-hd însă calitatea imaginii este foarte bună datorită panoului și a procesurului de imagine calitativ ( și cel din urmă fabricat tot de LG)

Transmisiunile sportive și jocurile vor fi apreciate altfel pe un televizor așa mare iar detaliile nu vor mai trece neobservate.

Sigur că nu vom căpăta un SMART TV la acest preț, însă televizorul citește majoritatea formatelor media de pe un stick sau HDD/SSD extern și poate înregistra conținut TV pe un HDD/SSD extern.

Sunetul mai mult decât ok pentru transmisiunile TV însă nu vă așteptați la minuni, tot va fi nevoie de un sistem dedicat pentru o claritate decentă.

Pe lângă asta HORIZON oferă serviciul ”Pick-up & Return” prin care îți vor ridica produsul de acasă și ți-l vor aduce înapoi dacă vor fi probleme în decursul a 3 ani.

 

În următoarea pagină vom explora împreună cele mai bune televizoare MID-RANGE, ce au prețuri cuprinse între 2.500 și 4.00 RON.

 

 

Back
Next

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.