WhatsApp criptează toate mesajele

WhatsApp, cel mai folosit serviciu de comunicare instant, a anunțat pe blogul companiei că a îmbunătățit nivelul de criptare default pentru toate mesajele. Compania, deținută de ceva vreme de Faceook, asigură utilizatorii că de acum înainte mesajele vor putea fi accesibile doar expeditorului și destinatarului.

Acest update apare în urma scandalului din instanță, între FBI și Apple, cu iPhone-ul teroristului. Au avut loc dezbateri internaționale cu privire la cât de mult acces ar trebui să aibă serviciile de securitate naționale în mijloacele de comunicare online.

WhatsApp a început să dezvolte un sistem de criptare a mesajelor “end-to-end” încă de acum doi ani, cu ajutorul unui software oferit de organizația nonprofit din domeniul securității online Open Whisper Systems.

Începând de marți, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate “end-to-end”, ceea ce înseamnă că responsabilii companiei nu vor putea să citească mesajele care circulă între utilizatori nici măcar la solicitarea forțelor de ordine.

Important: Criptarea end-to-end este întotdeauna activă, atât timp cât utilizatorul are ultima versiune instalată. Criptarea nu poate fi dezactivată.

Notă: Procesul de verificare este opțional și este folosit numai penru a confirma că mesajele pe care le trimiți sunt criptate end-to-end.

Sursă

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.