La aproape 6 ani de la lansarea ultimului sistem de operare, cei de la Microsoft se pregătesc ne prezinte succesorul celui mai popular sistem de operare din acest moment, Windows 10. Mai exact, pe data de 24 iunie 2021 vom vedea primele imagini oficiale cu noul Windows 11, prezentate de Microsoft în cadrul unui eveniment transmis în direct și la care are acces oricine.

Iată câteva dintre caracteristicile noului Windows 11, pe care le cunoaștem deja:

  • Un nou meniu de start, un nou taskbar și o bară de căutare remodelată.
  • Au fost adăugate noi animații atunci când ferestrele sunt mișcate. De asemenea, deschiderea, închiderea dar și minimizarea au animații noi.
  • Vom auzi sunete noi odată cu această nouă versiune de Windows.
  • A fost implementat un mod întunecat.
  • olțurile ferestrelor au fost rotunjite.
  • Au fost adăugate noi iconițe.

Am reușit testez noul Windows 11, pe o mașină virtuală ce e drept, însă mi-a făcut o impresie foarte bună. Consumă puține resurse, arată foarte elegant. Instalarea a decurs fară probleme. voi arata mai departe noua versiune de Windows 11.windows 11
La fel și la Windows 10, meniul în care alegem ce versiune vom instala arată identic.

windows 11
De asemenea nu a apărut nicio schimbare în meniul care arată progresul instalării windowsului.

windows 11
Abia după ce s-a terminat copiatul fișierelor și se trece mai departe cu configurarea windowsului vedem prima schimbare. Meniul de unde se alege țara are o interfață nouă și foarte elegantă.

windows 11
Observăm de asemenea OneDrive încă vine la pachet cu versiunea de Windows. Se poate însă renunță la ea după finalizarea instalării.

windows 11
Cei de la Microsoft au renunțat la fundalul albastru de la acest pas în favoarea unuia închis la culoare, cu combinații de negru și albastru. Este ultimul pas înainte ajungem la desktop.

windows 11
Meniul de start are parte de o schimbare destul de radicală. Acum este poziționat în centrul taskbarului. De asemenea arată complet diferit față de cum îl știam din versiunile anterioare de Windows.

windows 11
Pe partea de workspaceuri avem o mică modificare, însă în mare parte este doar estetică. Pe Windows 10 sesiunile apar în partea de sus a ecranului. Odată cu trecerea la Windows 11, le vom găsi acum în partea de jos. Noutatea aici o reprezintă butonul (cel încercuit cu albastru) care ne duce direct în meniul acestor workspaceuri. Pentru a jongla intre sesiuni ușor există un shortcut: CTRL+Windows Key+săgeată stânga/dreapta.

windows 11
În Windows Explorer nu avem modificări prea mari. Au fost schimbate iconițele. Din punctul meu de vedere cele noi arată chiar bine.

windows 11
Am ales arat și resursele consumate de un Windows “chel” instalat, fară niciun fel de aplicații deschise. Consider este chiar decent consumul, lasandu-mi impresia Windows 11 ar putea lejer ruleze și pe configurații mai vechi, fară multa memorie RAM sau fară un procesor strălucit.
Dupa lansarea sa, il vom instala pe un laptop de gaming sau desktop si vom reveni cu benchmark.

Voi ce părere aveți?
Veți folosi noua versiune, Windows 11?

 

Sursa foto: theverge.com

1 COMENTARIU

  1. Sincer prefer sa aiba 3 comusive si de reabilitare la el la inceput va fii dureri de cap ca si cum a fost windows 10 prima data mai bine asteptam reactia dupa aparitia lui momentan acest windows 11 inca e mode developer si faza e doar de testare !

    Ramaneti la windows 10 pe moment nu e bine sa te arunci repede

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.