Recenzie X-Men: Apocalypse

Probabil unul dintre cele mai bune filme din 2016, cel puțin în prima jumătate a anului, este un must see. Primul minus al filmului ar fi acela că Magneto nu este jucat de Sir Ian McKellen, deși Michael Fassbender se ridică la nivelul așteptărilor și își joacă rolul foarte bine, dar la acest capitol nu pot să fiu obiectiv, eu fiind fan good old Gandalf. A trebuit totuși să mă obișnuiesc cu ideea, din punct de vedere cronologic nu s-ar fi putut întâmpla acest lucru, acțiunea filmului petrecându-se înainte ca profesorul să aibă “accidentul” cu Jean.

Un alt minus notabil ar fi acela că, deși filmul folosește tehnologie 3D, efectele nu sunt foarte multe și se puteau realiza mai bine, 3D-ul putându-se observa mai mult la adâncimea scrisului.

Scenariul este oarecum previzibil pentru cineva care este fan al seriei, dar spre deosebire de alte filme X-Men mai vechi apărute, se poate trece cu vederea acest fapt. Aici fac referire la X-Men: First Class, film care mie personal mi-a lăsat un gust amar și mi s-a părut ca a eșuat lamentabil.

Actingul filmului a fost excelent, Oscar Isaac (Apocalypse) și Michael Fassbender au strălucit “ducând” practic filmul la nivelul la care se află.

Pe lângă actori, și soundtrackul este unul foarte bine pus la punct. Acesta, în “cooperare” cu faptul că încă din primele minute ai parte de acțiune face ca filmul să te țină în suspans și să creeze o atmosferă care ar putea face orice fan al seriei sa dorească sa revadă filmul, în categoria aceasta incluzandu-mă și pe mine. Filmul are chiar și câteva momente comice, dar mai bine le descoperiți singuri pe acestea, și chiar și câteva scene din filmele precedente, in caz ca nu va amintiti tot ce s-a intamplat pe parcurs.

Per total X-Men: Apocalypse este foarte reușit, si merită văzut in cinema, fiind după părerea mea al doilea cel mai bun film din serie, dupa Days of future past.

Notă personală: 8.5/10

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.